Στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και το Eurogroup της Πέμπτης εστίασαν Μοσκοβισί-Ρέγκλινγκ

12:56 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αναφέρθηκαν από κοινού Μοσκοβισί-Ρέγκλινγκ, όπως επίσης και στο Eurogroup της Πέμπτης. Από την πλευρά του ο Μοσκοβισί τόνισε, ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στο προσεχές Eurogroup, ενώ ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση, «αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα».

Την προσέγγισή του ESM για την Ελλάδα

σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος τονίζει, πως δείχνει ότι υπάρχουν «αποτελέσματα».

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα, Hong Kong Economic Times, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα

Ενώ παράλληλα πρόσθεσε: «Η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα και σε αυτή».

Ο Ρέγκλινγκ επίσης επισήμανε, ότι ο ESM χρηματοδοτεί τα δάνεια διάσωσης με την έκδοση ομολόγων τα οποία πωλούνται σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο και ξεκαθάρισε ότι «ο μεγαλύτερος αγοραστής των ομολόγων του ESM εκτός της Ευρώπης, είναι η Ασία».

Μιλώντας για το Brexit, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε, πως λυπάται που η Βρετανία αποφάσισε να φύγει από την ΕΕ, αλλά δήλωσε πως θεωρεί ότι η απόφαση αυτή θα έχει οικονομικό κόστος κυρίως για την ίδια και όχι για την ΕΕ.

«Το Brexit θα επηρεάσει τη θέση του Λονδίνου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου. Το Λονδίνο θα συνεχίσει πιθανόν να αποτελεί ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό κέντρο, σίγουρα δεν θα εξαφανισθεί. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξει μία μετατόπιση σε άλλες πόλεις της ΕΕ. Επομένως, το χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου είναι πιθανόν να μικρύνει» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ESM.

Διαβάστε επίσης:

Ο ESM δίνει διευκρινίσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα- Όσα αναφέρει

Photo: www.dailythess.gr, www.politisonline.com

The post Στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και το Eurogroup της Πέμπτης εστίασαν Μοσκοβισί-Ρέγκλινγκ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα