Στο φως όλα τα ονόματα που εμπλέκονται με τα Panama Papers

21:32 9/5/2016 - Πηγή: iPop

Στη δημοσιότητα δόθηκαν όλα τα ονόματα που εμπλέκονται με τα Panama Papers. 214.000 offshore εταιρείες που δημιουργήθηκαν σε συνολικά 21 φορολογικούς παραδείσους περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο της μεγαλύτερης διαρροής στην ιστορία.

Τα δεδομένα που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα αποτελούν ένα δείγμα των 11,5 εκατ. εγγράφων που διέρρευσαν από την εταιρεία Mossack Fonseca, η οποία εδρεύει στον Παναμά.

Η λίστα περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες

σχετικά με τους ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών, τους μεσάζοντες και τους πληρεξούσιους, ωστόσο δεν δίνονται στη δημοσιότητα αυστηρά προσωπικές πληροφορίες, όπως είναι τραπεζικοί λογαριασμοί και emails.

Περισσότερα από 360.000 ονόματα ανθρώπων και εταιρειών αποκαλύπτονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας, η οποία είναι διαθέσιμη σ’ αυτό το σύνδεσμο.

Ανάμεσα στα ονόματα που περιλαμβάνονται στο σκάνδαλο είναι κι εκείνο του πρώην Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί λόγω των λογαριασμών που διέθετε σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι στη σκιά των αποκαλύψεων ο Πρόεδρος της Ισλανδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τις νέες εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τον Ιούνιο.

Στη λίστα με τα ονόματα βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες, όπως επίσης και offshore εταιρείες που έχουν ως έδρα τους την Κύπρο.

Η λίστα με τα ελληνικά ονόματα:

The post Στο φως όλα τα ονόματα που εμπλέκονται με τα Panama Papers appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα