Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ελλάδα- Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ταλαιπωρία για τους πολίτες (Photos)

10:27 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Κακοκαιρία επικρατεί στη Δυτική αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως και σε πολλά νησιά με τους κατοίκους να μετρούν τις αντοχές τους και τα προβλήματα να γίνονται όλο και μεγαλύτερα.

Η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, αλλά επίσης σε αρκετούς, επαρχιακούς δρόμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Στα λευκά η Θεσσαλονίκη:

Αν

και τα χιόνια έχουν πλήξει τη Θεσσαλονίκη τα μηχανήματα δεν μπορούν να ρίξουν αλάτι και έτσι οι υπάλληλοι του δήμου ρίχνουν χιόνια με σακούλες.

Καλημέρα από την παγωμένη Θεσσαλονίκη!
Καλή δύναμη σε όλους μας……☕ pic.twitter.com/7w7NgOSExh

— Βασιλεία (@leiavasileia1) January 11, 2017

Καλημέρα Θεσσαλονίκη!! pic.twitter.com/TOvvAwC1kZ

— Δήμητρα THESS (@ucGZ7wz3VmA2IVO) January 11, 2017

Μια ομορφη ασπρη μερα σημερα στην Θεσσαλονικη μας:-)
Καλο ξημερωμα! pic.twitter.com/0DZIDCUQNy

Θωμας Τσουπρας (@tsoupras) January 10, 2017

Τι είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου τονίζοντας:

Δεν ξέραμε πως θα είναι τόσο έντονη η κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τους -12 βαθμούς, ούτε ότι θα πετρώσει ο δρόμος. Το πρόβλημα ήταν η απότομη χιονόπτωση στις 12 το πρωί

Ο Γ. Μπουτάρης επίσης δήλωσε:

Μεγάλο πρόβλημα σαφώς είναι πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν υπήρχε βέβαια, κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί

Πολικό ψύχος τη Δυτική Μακεδονία:

Αντιμέτωποι με θερμοκρασίες κάτω των δέκα βαθμών Κελσίου είναι αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Φλώρινας και της Πτολεμαϊδα, όπως επίσης και των Γρεβενών όπου το θερμόμετρο έδειξε από -10 έως -18 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρή είναι η χιονόπτωση, αλλά και προβλήματα που παρατηρούνται στην κυκλοφορία στη Λαμία. Το χιόνι έχει καλύψει σχεδόν τα πάντα και το ύψος του έχει φτάσει τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, έχουν βγει στους δρόμους και ρίχνουν αλάτι.

Στα λευκά έχουν ντυθεί και τα Ιωάννινα όπου ακόμα και η λίμνη είναι παγωμένη. Γενικότερα την Ήπειρο πλήττουν ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα.

Να τονίσουμε, πως στην πόλη των Ιωαννίνων ανάλογη χιονόπτωση σύμφωνα με τους κατοίκους έχει να σημειωθεί από το 1987.

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας:

Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 το πρωί της Τετάρτης, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, από το παλιό στρατόπεδο Φιλιππιάδας, μέχρι και τη σήραγγα Κλεισούρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Παράλληλα, με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το 120ο χιλιόμετρo.Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – ΆρταςΣτα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – ΚοζάνηςΣτα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου – ΚακαβιάςΣε όλο το επαρχιακό εθνικό δίκτυο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας επίσης ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή αλλά και λόγω του παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων από το Πέτα έως το ΣκαρπάρηΕπαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών ΤζουμέρκωνΕπαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου ΚαραϊσκάκηΕπαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.Περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη και οι Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας και Χαλκιδικής. Ενώ από το απόγευμα της Τρίτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επίσης τέθηκαν και περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα οι δήμοι Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και το Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολής της Π.Ε Έβρου.

Στο έλεος του χιονιά παραμένουν οι κάτοικοι σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου σημειώθηκε νέα χιονόπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Σε κλοιό προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας η χώρα- Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία;

The post Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ελλάδα- Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ταλαιπωρία για τους πολίτες (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα