Στο χέρι του Ντάισελμπλουμ η απόφαση για σύγκληση Eurogroup- Συνεχίζονται ο συναντήσεις Κυβέρνησης- Κουαρτέτου

18:50 25/4/2016 - Πηγή: iPop

Αποκλειστικά απόφαση του Γερούν Ντάσελμπλουμ αποτελεί η σύγκληση έκτακτου Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την Ανίκα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπο του Πιερ Μοσκοβισί.

Η ίδια απαντώντας σήμερα, Μ. Δευτέρα σε δημοσιογράφους, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν επαφίεται σε εμάς να επιβεβαιώσουμε εάν θα υπάρξει νέο Eurogroup».

Κυβέρνηση και Θεσμοί συνομιλούν σχετικά με τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα στο 2% του ΑΕΠ, τα οποία η ελληνική πλευρά καλείται να θεσμοθετήσει προκειμένου να επιτύχει το πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ

το 2018.

Η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιέχει το πακέτο των προληπτικών μέτρων και τόνισε πως δεν μπορεί να πει ακόμα τίποτα ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Ωστόσο, είπε πως τα μέτρα είναι ένα εργαλείο προστασίας τόσο των δανειστών όσο και της Ελλάδας , ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ότι οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί μπορούν να επιτευχθούν.

Από τη μεριά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει έκτακτο Eurogroup την Πέμπτη.

Συνεχίζονται τα τετ-α-τετ Κυβέρνησης- Θεσμών

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνομιλεί με τους δανειστές για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πρόσθετο προληπτικό πακέτο.

Παράλληλα, έγινα και σύσκεψη στο Μαξίμου σχετικά με τα προληπτικά μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός εστιάσε «στην πολιτική διαπραγμάτευση» με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και χωρίς προσκόμματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες σχολιάζουν ότι είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

The post Στο χέρι του Ντάισελμπλουμ η απόφαση για σύγκληση Eurogroup- Συνεχίζονται ο συναντήσεις Κυβέρνησης- Κουαρτέτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα