Στις κάλπες οι Γερμανοί – Κρίσιμες στιγμές για τη Μέρκελ

11:18 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Στις κάλπες οι Γερμανοί πολίτες 18 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, την στιγμή που έντονες είναι οι αντιδράσεις για τον τρόπο που η Γερμανίδα Καγκελάριος διαχειρίζεται τις προσφυγικές ροές.

Με τον φόβο ότι μπορεί να καταβαραθρωθεί η Άνγκελα Μέρκελ και να ανέβουν τα ποσοστά της λαϊκιστικης δεξιάς, περίπου 13 εκατομμύρια Γερμανοί την Κυριακή θα βρεθούν στις κάλπες για τρεις περιφερειακές εκλογές.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν μετά τις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Την στιγμή που η Γερμανία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με τις προσφυγικές ροές, η Γερμανίδα Καγκελάριος επιμένει στο «δικαίωμα» ένταξης των προσφύγωνενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα ποσοστά στήριξης του Γερμανικού λαού στη λαϊκιστική δεξιά.

Μεγάλος φόβος για την ανάδειξη του ξενοφοβικού κόμματος AfD, το οποίο τάσσεται κυρίως υπέρ των κλειστών συνόρων, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπίσης αναμένεται να λάβει ποσοστό μεταξύ 9% και 19% των προθέσεων ψήφου ανάλογα με την περιοχή.

Να σημειωθεί πως τα παραδοσιακά κόμματα της Γερμανίας απορρίπτουν οποιαδήποτε συνεργασία με το AfD και το χαρακτηρίζουν «ντροπή για τη Γερμανία», σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Την ίδια στιγμή, η Ανγκελα Μέρκελ ορκίζεται ότι το AfD θα χάσει τη δύναμή του μόλις επιλυθεί η προσφυγική κρίση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

The post Στις κάλπες οι Γερμανοί – Κρίσιμες στιγμές για τη Μέρκελ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα