Και δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη (;)

09:32 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Για δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε άρθρο σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε αποκλείει το περιστατικό.

Επικαλούμενο αξιωματούχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το Reuters κάνει λόγο και για δεύτερο άτομο από την Ειδομένη

το οποίο διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο το Σάββατο. Το δεύτερο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την επιβεβαίωση ότι ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις εννέα ετών προσβλήθηκε από ηπατίτιδα τύπου Α και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο: «Η ηπατίτιδα είναι μια ασθένεια με δυναμική που δεν μπορεί να προβλεφθεί ακριβώς», είπε και συμπλήρωσε ότι «οι συνθήκες στην Ειδομένη είναι απερίγραπτες. Οι συνάνθρωποί μας πρέπει να μεταφερθούν. Αυτός ο άναρχος καταυλισμός είναι απερίγραπτος».

Εμβολιασμοί για 400 άτομα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα άτομα που βρίσκονταν κοντά σοτν καταυλισμλό όπου παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα ηπατίτιδας πρόκειται να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

Όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο κατυαλισμό ή ταξίδεψαν με το 9 χρονο κοριτσάκι πρόκειται να εμβολιαστούν κατά της ηπατίτιδας, «συνολικά μιλάμε για 300-400 άτομα» εξήγησε ο κ . Γιαννόπουλος.

Καθαρό νερό στην Ειδομένη

Επτά υδροφόρες αναμένεται να φτάσουν στην Ειδομένη -σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα- με καθαρό νερό. Οι τέσσερις υδροφόρες είναι προσφορά της εταιρείας Άκτωρ Α.Ε. σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης ενώ οι υπόλοιπες τρεις από τον στρατό.

Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στις 11 Μαρτίου 2016, δηλώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από την Συρία, ηλικίας 9 ετών, που διέμενε στην Ειδομένη. Το περιστατικό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού καιη έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.

Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

Photo:nick paleologos/sooc

The post Και δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα