Στις 9 Μαΐου όλες οι αποκαλύψεις για τα Panama Papers

21:36 26/4/2016 - Πηγή: iPop

9 Μαΐου είναι η ημερομηνία που ανακοίνωσε το ICIJ που θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα Panama Papers.

Η βάση δεδομένων θα δημοσιευτεί σε ειδική διαδραστική πλατφόρμα στο Ίντερνετ και θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις offshore εταιρείες που βρίσκονται σε 21 φορολογικούς παραδείσους.

Άνθρωποι από πάνω από 200 χώρες συνδέονται με τα Panama Papers , ενώ

σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρχει και η δυνατότητα ανάγνωσης αρχείων της Mossack Fonseca για τους ιδιοκτήτες των offshore.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει το ICIJ, ο κόσμος δεν θα έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των εμπλεκόμενων, όπως είναι τα διαβατήρια, οι οικονομικές συναλλαγές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, emails και αριθμοί τηλεφώνων.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τις αποκαλύψεις.

Τι είναι τα «Panama Papers»;

Πρόκειται για τη διαρροή 11, 5 εκατομμυρίων εγγράφων της Mossack Fonseca, με πληροφορίες για πάνω από 214.000 offshore εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών αλλά και των μετόχων των εν λόγω εταιρειών.

Τα έγγραφα δείχνουν πώς οι ιδιώτες μπορούν, μέσω των υπεράκτιων εταιρειών, να κρύβουν τον πλούτο τους με σκοπό να αποφύγουν την φορολόγησή του. Οι πληροφορίες «καίνε» ηγέτες κρατών, πολιτικούς και στενούς τους συνεργάτες και διασημότητες από το χώρο του αθλητισμού.

Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή 400 δημοσιογράφων από 107 Μέσα Ενημέρωσης από περισσότερες από 80 χώρες.

Photo: Reuters

The post Στις 9 Μαΐου όλες οι αποκαλύψεις για τα Panama Papers appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα