Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό Κυβέρνησης στην Ισπανία- Προ των πυλών εκλογές

20:59 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την αποτυχία και των κομμάτων της Αριστεράς να σχηματίσουν Κυβέρνηση στην Ισπανία, το πιθανότερο σενάριο η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των Podemos και ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό Κυβέρνησης απέτυχαν. Έτσι, πρόσθεσε, είναι αναπόφευκτες οι εκλογές.

Ο Μαριάνο Ραχόι επίσης ανακοίνωσε ότι δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει την υποστήριξη που χρειάζεται για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα

η μόνη λύση για το Βασιλιά να είναι διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών.

Κανένα από τα κόμματα δεν κατόρθωσε από το Δεκέμβριο που έγιναν οι βουλευτικές εκλογές να «τα βρει» με κάποιο άλλο κόμμα για Κυβέρνηση συνεργασίας, με το χρόνο να είναι εχθρός, καθώς στις 2 Μαΐου είναι το τέλος της προθεσμίας που έχει οριστεί για τις διαπραγματεύσεις.

Μπορεί νωρίτερα να υπήρχαν ελπίδες για συμφωνία μεταξύ των Σοσιαλιστών και του κόμματος Compromis, ωστόσο το τελευταίο κόμμα ζήτησε σχηματισμό Κυβέρνησης μόνο με σοσιαλιστικές και ανεξάρτητες δυνάμεις.

Οι Podemos δήλωσαν ανοιχτοί μόνο στο ενδεχόμενο σχηματισμού Κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας πάντως συνεχίζει να δηλώνει πως θα κάνει επιπλέον προσπάθειες για σχηματισμό Κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές.

The post Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό Κυβέρνησης στην Ισπανία- Προ των πυλών εκλογές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα