Προκλήσεις και «αγκάθια»- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την β’ αξιολόγηση

11:59 25/10/2016 - Πηγή: iPop

Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε και τα 2,8 δις ευρώ είναι έτοιμα να κατατεθούν στο ταμείο της Ελλάδας, ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση, οι οποίες αποδεικνύονται ένα ακόμα crash test για την Κυβέρνηση.

Μπορεί για τα εργασιακά τα εμπόδια να μην φαίνονται ακόμα καθώς η συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς την

Κυριακή ήταν διερευνητική και η σημερινή γίνεται σε τεχνικό επίπεδο, ωστόσο, στα δημοσιονομικά οι διαφωνίες είναι εμφανείς.

Τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών φαίνεται πως δεν συμμερίζονται την άποψη της Κυβέρνησης ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2017 και φέρεται να ζητούν νέα μέτρα.

Πού βασίζονται οι αμφιβολίες των δανειστών;Στην αναθεώρηση των δημοσιονομικών μεγεθών του 2015 από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία εκτιμά το πρωτογενές πλεόνασμα της χρονιάς που πέρασε από το 0,7% στο 0,2% του ΑΕΠ.Στην αδυναμία της Κυβέρνησης να βρει 460 εκατ ευρώ από τα 760 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Παρόλα αυτά, αξίζει να τονίσουμε ότι το ΥΠΟΙΚ διέψευσε την Δευτέρα ότι συζητείται το σενάριο λήψης πρόσθετων μέτρων.

«Δεν τέθηκε ζήτημα νέων μέτρων» ξεκαθάρισε το Υπουργείο Οικονομικών και επισήμανε πως «δεν αμφισβητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της διετίας 2016 – 2017».

Η ατζέντα της σημερινής ημέρας:12:00 – 13:00: Δικαιοσύνη13:00 – 14:00: Ενέργεια- Περιβάλλον14:00 – 15:00: Δημόσια Διοίκηση

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις συζητήσεις για την Ενέργεια, καθώς οι δανειστές θα επιμείνουν στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των φορέων που σχετίζονται με την Ενέργεια.

The post Προκλήσεις και «αγκάθια»- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την β’ αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα