Στην αντεπίθεση ο ISIS- Ανακαταλαμβάνει περιοχές γύρω από το Χαλέπι- Χιλιάδες εκτοπισμένοι

21:51 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ISIS ανακαταλαμβάνοντας περιοχές γύρω από το Χαλέπι.

Ειδικότερα, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν λοφώδη περιοχή στα νοτιοανατολικά του Χαλεπίου και πλέον βρίσκονται κοντά στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.

Οι συγκρούσεις στην περιοχή προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων πολιτών, όπως αναφέρει ο ΟΗΕ. Οι εκτοπισμένοι υπολογίζονται σε άνω των 30.000.

Οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει επιπλέον το θάνατο πάνω από 200 ανθρώπων.

Το Human Rights Watch

εξαπολύει κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας: «Ενώ οι άμαχοι διαφεύγουν από τους πολεμιστές του ΙΚ, η Τουρκία απαντά με πραγματικά πυρά αντί να αισθανθεί συμπόνια. Όλος ο κόσμος μιλά για την καταπολέμηση του ΙΚ. Ωστόσο, αυτοί που είναι οι ευάλωτοι για να γίνουν θύματα των ωμοτήτων του έχουν παγιδευτεί στη λάθος πλευρά ενός τσιμεντένιου τοίχου».

Ο ISIS σε ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι έχει υπό τον έλεγχό του το Ντουρέιχεμ και τους τριγύρω λόγους. Η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 65 χλμ από το Χαλέπι.

Στο Χανάσερ έγιναν σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να λέει πως το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μια επίθεση εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακόμα, οι τζιχαντιστές φέρονται να έχουν καταλάβει το χωρίο Ταλ Σάιρ και να βομβαρδίζουν την πόλη Μάρεα, στα βόρεια του Χαλεπίου.

The post Στην αντεπίθεση ο ISIS- Ανακαταλαμβάνει περιοχές γύρω από το Χαλέπι- Χιλιάδες εκτοπισμένοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα