Η επιστήμη μίλησε: Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε να πούμε όταν στέλνουμε emoji

21:03 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Τα emoji έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε κάθε διαδικτυακή επικοινωνία μας. Μόνο στο Twitter τον περασμένο χρόνο εστάλησαν 10 δις emoji, ενώ τα μισά posts στο Instagram περιλαμβάνουν και από ένα.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να πούμε όταν στέλνουμε ένα emoji. Το πώς θα το εκλάβει ο καθένας διαφέρει, ενώ ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα

δημιουργεί το γεγονός ότι πολλά emoji εμφανίζονται σε παραλλαγές ανάλογα με τη συσκευή, το λειτουργικό σύστημα ή το social media.

Δες, για παράδειγμα, την παρακάτω φάτσα που έχεις την ίδια ακριβώς περιγραφή, όμως διαφέρει τόσο πολύ από κινητό σε κινητό και από πλατφόρμα σε πλατφόρμα:

Το συγκεκριμένο emoji στην εκδοχή της Apple έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις:

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα emoji έχουν φέρει μεγάλο χάος στην online επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, οι οποίοι πολλές φορές παρερμηνεύουν τα λόγια των συνομιλητών τους, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που, όντας στη δύσκολη θέση να εκφράσουν με λέξεις ένα αρνητικό συναίσθημα, καταφεύγουν στην safe λύση του emoji, που δεν πλήγωσε ποτέ κανέναν τόσο όσο μια βαριά κουβέντα!

The post Η επιστήμη μίλησε: Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά θέλουμε να πούμε όταν στέλνουμε emoji appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα