Μπήκε ο Μάιος, στενεύουν τα περιθώρια

09:03 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Με το Μάιο να έχει μπει και συμφωνία να μην υπάρχει, ενώ τη Δευτέρα 9 Μαϊου είναι προγραμματισμένο το Eurogroup, το σίγουρο είναι πως τα περιθώρια στενεύουν και τα αρνητικά σενάρια κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους.

Πρώτη δοκιμασία για την Κυβέρνηση αποτελεί η ψήφιση του ασφαλιστικού- φορολογικού νομοσχεδίου, με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν, ωστόσο, ότι δεν τίθεται ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο των εκλογών όλο και ακούγεται περισσότερο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για άμεση συμφωνία με το ΔΝΤ.

Το

σενάριο των εκλογών έχει απασχολήσει, εξάλλου, και το διεθνή Τύπο, με ορισμένα Μέσα να θεωρούν κιόλας τις εκλογές κάτι αναπόφευκτο.

Θυμίζουμε πως η WSJ σε δημοσίευμά της έκρινε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές: εκλογές ή παράδοση.

Άγνωστο παραμένει την ίδια στιγμή το εάν θα έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς το ΔΝΤ εμμένει στα προληπτικά μέτρα και η Αθήνα επιμένει στο ότι δεν μπορεί να τα θεσμοθετήσει με νόμο, ενώ ο αυτόματος μηχανισμός που έχει προτείνει δεν έχει λάβει τη συγκατάθεση των Θεσμών.

«Αφήνουμε τα δύσκολα πίσω», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανήμερα του Πάσχα, προσθέτοντας πως η Ελλάδα περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό, αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να στείλει ένα θετικό μήνυμα στον ελληνικό λαό.

The post Μπήκε ο Μάιος, στενεύουν τα περιθώρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα