Σταμάτα να βλέπεις τσόντες από το κινητό σου. Άμεσα.

12:26 10/9/2017 - Πηγή: iPop
Αν μία από τις αγαπημένες σου, χαλαρωτικές συνήθειες, είναι να αράζεις στο κρεβάτι σου και να βλέπεις τσόντες από το κινητό σου πρέπει να σταματήσεις άμεσα.

Ερευνητές από το Λονδίνο ανακάλυψαν πως η προβολή περιεχομένου για ενήλικες στο κινητό μας αφήνει πιο επιρρεπείς σε βλαβερές διαρροές λογισμικού και δεδομένων.

Η Wandera, μια εταιρεία παροχής συμβουλών για κινητά τηλέφωνα, διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα ήταν πολύ πιο εκτεθειμένα σε κακόβουλα προγράμματα και κακόβουλα σφάλματα από ό, τι τα PC, όταν ο χρήστης παρακολουθούσε πορνό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν τους ίδιους τύπους ρυθμίσεων ασφαλείας μ’ έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή.

Δεν είναι όμως μόνο το πορνό που θεωρείται επικίνδυνο, καθως στην ίδια λίστα υπάρχουν τα τυχερά παιχνίδια, τα ad networks και τα scam sites.

Η Liana La Porta, editor στο Wandera, γράφει σ’ ένα blog post:

Η παρακολούθηση video πορνογραφικού περιεχομένου στο smart phone είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την παρακολούθηση στον υπολογιστή σας.

Τα Smartphone operating systems, ειδικά τα Android, δεν είναι τόσο ασφαλισμένα όσο τα desktops, έχουν πολλές αδυναμίες ο οποίες μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν από hackers.

Η μελέτη ανέλυσε τι είδαμε σε 10.000 διαφορετικές κινητές συσκευές στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαπίστωσαν ότι 34 από 10.000 άτομα παρακολουθούσαν καθημερινά πορνό στα τηλέφωνά τους, με 40 από τους 50 πρώτους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου να είναι ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό.

Μόλις το κακόβουλο λογισμικό έχει τρυπώσει στο τηλέφωνό, μπορεί να συλλέξει τα προσωπικά στοιχεία και να διαρρεύσει ή να επιτρέψει σε άλλους να σε εκβιάσει.

Η La Porta συμπληρώνει μάλιστα:

Οι κατηγορίες ενηλίκων, ακραίων και παράνομων περιεχομένων είναι πολύ πιθανότερο να είναι ευάλωτα σε διαρροή δεδομένων, να χρησιμοποιούν μη κρυπτογραφημένες τεχνολογίες και να εκθέτουν σε κίνδυνο οργανισμούς.

Το Wandera επίσης κατέληξε στο ότι είναι πιο ανεβασμένα τα ποσοστά παρακολούθησης πορνογραφικών videos τις Παρασκευές ενώ η Δευτέρα είχε τα πιο χαμηλά ποσοστά. Οι πιο συχνές ώρες της ημέρας ήταν από τις 8μμ και μετά. Μεταξύ 2 και 3 π.μ. βρέθηκε να είναι η ώρα αιχμής για την παρακολούθηση πορνό από το κινητό.

Photo:OCUSFOCUS / ISTOCK

Το άρθρο Σταμάτα να βλέπεις τσόντες από το κινητό σου. Άμεσα. εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πορνο κινητο, τσοντες
Τυχαία Θέματα