Σταμάτα να χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα τώρα!

11:07 4/9/2017 - Πηγή: iPop
Υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία σου. Πολλές φορές τα αγοράζεις και όχι μόνο δεν τα χρειάζεσαι αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνα.

Μάσκαρα, τάπερ και αντικολλητικά τηγάνια τέλος! Μετά απ’ τα παρακάτω αμφιβάλλουμε αν θα τα χρησιμοποιήσεις ξανά.

Πλαστικά τάπερ

Δεν είναι το ίδιο το πλαστικό, το οποίο μας βλάπτει, αλλά τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να κάνουν τα δοχεία στερεά. Συχνά το πλύσιμο, η θέρμανση και επαφή με συστατικά τροφίμων επιδεινώνουν την κατάσταση. Το πλαστικό

γίνεται τοξικό και επικίνδυνο. Μην χρησιμοποιείς το ίδιο τάπερ για περισσότερο από 5 μήνες και μην τα βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων.

Crocs


Εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν το συγκεκριμένο είδος παπουτσιού, ωστόσο δεν παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα για τη φτέρνα. Και όταν η φτέρνα δεν είναι σταθερή τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά προβλήματα, όπως οι παραμορφώσεις των ποδιών, ο σχηματισμός κάλω και ο γενικότερος πόνος στα πόδια. Είναι σημαντικό, κάθε παπούτσι να έχει ένα πολύ συμπαγές πάτο έτσι ώστε να μη νιώθεις καμία δυσφορία κατά το περπάτημα.

Μάσκαρα

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά της μάσκαρα όταν αγοράζεις μια καινούρια. Μερικά απ’ τα συστατικά, όπως τα parabens, η σκόνη αλουμινίου και η προπυλενογλυκόλη, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των ματιών. Επίσης, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις την μάσκαρα μιας φίλης σου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό βακτηρίων και μυκήτων και να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας λοίμωξης.

Αντικολλητικά σκεύη


Οι υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των αντικολλητικών τηγανιών δεν είναι τόσο επικίνδυνες από μόνες τους. Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 230 βαθμούς, αποσπάται μια ποσότητα συγκεκριμένων ουσιών. Δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία αυτών των δηλητηριωδών χημικών ουσιών στο ανθρώπινο αίμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινικών κυττάρων.

Αντιβακτηριδιακό σαπούνι


Ο νόμος ορίζει η ποσότητα του triclosan, του αντισηπτικού, να χρησιμοποιείται στο σαπούνι στο 0,1-0,3%. Ωστόσο, η βλάβη είναι πολύ μεγαλύτερη. Το triclosan αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το σώμα σου ν’ αντιστέκεται στην απορρόφηση αντιβιοτικών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ορμονική ανισορροπία και μυϊκή δυστροφία.

Photo: depositphotos

The post Σταμάτα να χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα τώρα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα