Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας- Κλειστοί δρόμοι- Πού χρειάζονται αλυσίδες;

08:25 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Με το χιόνι να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, η χιονόπτωση ξεκίνησε για τα καλά στο Βόλο και το Πήλιο, με πολλούς δρόμους να έχουν κλείσει και οι αντιολισθητικές αλυσίδες να κρίνονται απαραίτητες.

Πιο συγκεκριμένα, το χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του iPop, ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Πήλιο έχουν κλείσει λόγω της χιονόπτωσης που ξεκίνησε από την Κυριακή.

Από τον Άνω Βόλο

και πάνω, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, ενώ σε ορισμένα χωριά του Πηλίου το χιόνι έχει φθάσει τα 60 εκατοστά.

Στην Καράβωμα της Ζαγοράς, οι δρόμοι έχουν κλείσει, παρά την προσπάθεια των μηχανημάτων να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στον Βόλο η θερμοκρασία είναι περί τους 2 βαθμούς, αλλά σε χωριά του Πηλίου το θερμόμετρο άγγιξε θερμοκρασίες ακόμα και 7 βαθμούς υπό το μηδέν.

Η χιονόπτωση όμως έχει ξεκινήσει και στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και μέσα στην πόλη, με την κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία στην περιφερειακή οδό.

Σημειώνεται πως το τούνελ της Τούμπας είναι κλειστό, λόγω τροχαίου που συνέβη νωρίτερα.

Στην οδό Χαρτιάτη- Αγίου Βασιλείου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί προληπτικά. Ο δρόμος προς Ωραιόκαστρο είναι κλειστός λόγω του παγετού, ενώ στο ύψος της Καρδίας λειτουργεί μια μόνο λωρίδα προς Χαλκιδική.

Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων, με την γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά να είναι κλειστή.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα και τις περιοχές όπου η κυκλοφορία έχει κλείσει ή χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες:

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Photo: Georgina Staikou / SOOC

The post Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας- Κλειστοί δρόμοι- Πού χρειάζονται αλυσίδες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα