Καλά στην υγεία του ο δημοσιογράφος που απελευθερώθηκε από το Ιράν

07:30 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Είναι καλά στην υγεία του ο δημοσιογράφος Τζέισον Ρεζαϊάν της Washington Post, ο οποίος απελευθερώθηκε από το Ιράν στα πλαίσια της ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος μαζί με ακόμα δύο άτομα ιρανο-αμερικανικής καταγωγής αφέθηκαν ελεύθερα λόγω της ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο 39χρονος Τζέισον Ρεζαϊάν συνελήφθη

στο Ιράν τον Ιούλιο του 2014, όντας στην θέση του διευθυντή της Washington Post στην Τεχεράνη και τον Νοέμβριο φυλακίστηκε, με κατηγορίες σχετικές με κατασκοπεία, που η εφημερίδα είχε απορρίψει.

Ο εκδότης της εφημερίδας τόνισε: «Νιώθουμε ανακούφιση που αυτός ο εφιάλτης των 545 ημερών για τον Τζέισον και την οικογένειά του τελείωσε επιτέλους».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, χαιρέτισε την απόφαση των δύο χωρών να προχωρήσουν σε ανταλλαγή κρατουμένων, αναφέροντας:

«Εξαίρω τις κινήσεις των κυβερνήσεων και των δύο χωρών για τη βελτίωση των σχέσεων. Επίσης έχω αναθαρρήσει από την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν. Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ώθηση στη συνεργασία σε άλλες πιεστικές προκλήσεις μέσω του διαλόγου, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκει έναν δρόμο για ένα ασφαλέστερο μέλλον».

The post Καλά στην υγεία του ο δημοσιογράφος που απελευθερώθηκε από το Ιράν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα