Δύο αμερικανικά πλοία κατέλαβε το Ιράν- Τι θα γίνει με την απελευθέρωση των ναυτών;

08:48 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Στα χέρια του Ιράν βρίσκονται δύο αμερικανικά πλοία από την Τρίτη, έπειτα από παραβίαση, όπως υποστηρίζει, των υδάτων του. Προς το παρόν διαψεύδει το Ιράν ότι οι ναύτες που βρίσκονταν στα αμερικανικά πλοία που κατέλαβε πρόκειται να επιστρέψουν άμεσα και πάλι στο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, επειδή, όπως ανακοινώθηκε από το ιρανικό ναυτικό, βλάβη στο σύστημα πλοήγησης των Αμερικανών τους οδήγησε στα ιρανικά ύδατα, αναμένεται πως το ζήτημα της απελευθέρωσης θα επιλυθεί άμεσα.

Ο Αλί Φανταβί, ναυτικός διοικητής των Φρουρών

της Επανάστασης, δήλωσε πως «Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Ζαρίφ υιοθέτησε σκληρή στάση, αφού οι ναυτικοί παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα και απαίτησε από τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη».

Ο Φανταβί συνέχισε λέγοντας πως «Οι Αμερικανοί ναυτικοί ανακρίνονται και οι δηλώσεις για ταχεία απελευθέρωσή τους δεν είναι παρά εικασίες και δεν τις επιβεβαιώνουμε, ούτε τις διαψεύδουμε».

Τέλος, σχετικά με την παραβίαση τόνισε πως «Μετά τη σύλληψη των Αμερικανών ναυτικών, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ενήργησε κατά προκλητικό και μη επαγγελματικό τρόπο για 40 λεπτά, εκτελώντας ελιγμούς στον Κόλπο».

#BREAKING: 'Broken' navigation system led US sailors into Iranian territory: Iran navy

AFP news agency (@AFP) January 13, 2016

Πρόκειται για 9 άνδρες και 1 γυναίκα.

Iran's Revolutionary Guards question U.S. sailors, dismiss talk of prompt release https://t.co/sR0jYwnpih pic.twitter.com/IBne7ueS24

Reuters World (@ReutersWorld) January 13, 2016

Το Ιράν κατέλαβε την Τρίτη αμερικανικά πλοία που έπλεαν από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν.

Ακόμα είναι άγνωστο το τι θα συμβεί με τα δύο πλοία που έχει καταλάβει το Ιράν. Πάντως η ιρανική Κυβέρνηση διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι οι ναύτες των πλοίων μεταχειρίζονται καλά και δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί.

Photo: U.S. NAVAL FORCES CENTRAL

The post Δύο αμερικανικά πλοία κατέλαβε το Ιράν- Τι θα γίνει με την απελευθέρωση των ναυτών; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα