Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι…

15:32 25/10/2014 - Πηγή: iPop

Εσύ είσαι dog person και εκείνη είναι cat person τι κάνετε; Όχι, η λύση δεν είναι να πάρετε χελώνα! Μπορεί στο σπίτι σας να συνυπάρξουν και σκύλος και γάτα χωρίς να νιώθεις ότι μπαίνεις σε εμπόλεμη ζώνη κάθε πρωί!

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε πως η αιώνια κόντρα μεταξύ γάτας και σκύλου είναι ο απόλυτος μύθος! Δεν θέλουν ο ένας να βγάλει τα μάτια του

άλλου!

Ας πάρουμε, όμως, τα σενάρια ένα ένα.Έστω ότι στο σπίτι προϋπάρχει η γάτα.

Όποιες αλλαγές χρειαστούν να γίνουν στο σπίτι για την υποδοχή του σκύλου, καλό θα ήταν να γίνουν βδομάδες πριν την άφιξη του ώστε η γάτα να έχει το χρονικό περιθώριο να προσαρμοστεί χωρίς να αγχωθεί!

Δημιούργησε μικρές κρυψώνες για την γάτα σου ώστε να μπορεί να κάτσει μόνη της χωρίς να μπορεί να την ενοχλήσει ο σκύλος! Κατά προτίμηση κάπου ζεστά και ψηλά, έτσι ώστε η γάτα να μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Βεβαιώσου πως η γάτα σου έχει πάντα μια έξοδό διαφυγής από τις περιοχές που μπορεί να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον σκύλο.

· Αν είναι εφικτό, πάρε μία κουβέρτα την οποία έχει χρησιμοποιήσει ο σκύλος και πριν έρθει στο σπίτι άστην σε μέρη όπου η γάτα μπορεί να την μυρίσει, έτσι ώστε να συνηθίσει την “παράξενη” μυρωδιά!

Έστω ότι στο σπίτι προϋπάρχει ο σκύλος:

Λίγες μέρες πριν κάνει την εμφάνιση της η γάτα στο σπίτι καλό θα ήταν να προετοιμάσεις τον σκύλο μαθαίνοντας του να εκτελεί εντολές υπακοής. (δεν θέλεις να γραπώσει τη γάτα από το λαιμό, να ουρλιάζεις άστο και αυτός να σφίγγει παραπάνω!)

Βεβαιώσου πως έχει όλα τα παιχνίδια που χρειάζεται ώστε να αποσπάει την προσοχή του από την γάτα!

Προετοίμασε το χώρο που θα κοιμάται ο σκύλος αποφεύγοντας ο χώρος αυτός να εμποδίζει τη γάτα να φτάσει τα αγαπημένα της σημεία του σπιτιού.

Μετά από μερικές ημέρες από την εγκατάσταση του νέου κατοικίδιου και που έχουν ηρεμήσει από τις νέες μυρωδιές, ήρθε η ώρα να τα φέρεις σε επαφή!

Μη χρησιμοποιήσεις καθόλου τα παιχνίδια του σκύλου που ενισχύουν το ένστικτο του σκύλου να κυνηγήσει.

Η γνωριμία!Πριν την γνωριμία βγάλε βόλτα τον σκύλο σου ώστε να εξαντληθεί και να έχει καλύψει όλες τις ανάγκες του!30-40 λεπτά πριν συναντήσει το νέο συγκάτοικό του δώστε του μια νόστιμη λιχουδιά (ναι ναι αυτό είναι καλόπιασμα!)Ενώ ο σκύλος έχει το λουρί του χαλαρό μπορείς να επιτρέψεις στην γάτα να μπει στον χώρο. Αν νιώθει καλά σε κάποιου την αγκαλιά, καλό θα ήταν να είναι στην αγκαλιά ενός ανθρώπου!Αν η γάτα θέλει να απομακρυνθεί ή να πηδήξει σε μια ψηλή επιφάνεια άφησέ την.Ατάκες τύπου «Που είναι η γάτα; που είναι η γάτα;!!!» δεν πρέπει να ακουστούν γιατί θα φύγει με ενθουσιασμό κατά πάνω της, εκείνη θα τρομοκρατηθεί και μετά οι σχέσεις δύσκολα θα βελτιωθούν!Αν ο σκύλος κοιτάζει τη γάτα, αλλά μετά κοιτάζει πίσω εσένα όταν λες το όνομα του, αμέσως δώσε του μια λιχουδιά και επαίνεσέ τον με ήρεμη φωνή.Αν και τα δύο ζώα φαίνονται ήρεμα άσε το σκύλο (εννοείτε πως ακόμα κρατάς το λουρί!) να προσεγγίσει τη γάτα. Άστα να μυρίσουν ο ένας τον άλλον και στη συνέχεια φέρε τον σκύλο πάλι κοντά σου και δώστου λιχουδιά!Αν το σκυλί γαβγίζει ή κοιτάζει με προσήλωση τη γάτα σημαίνει ότι είναι πιθανό να χρειαστεί λίγο περισσότερο διάστημα μέχρι να τα αφήσετε τα δύο τους μόνα τους!

Αν τελικά τα καταφέρεις και τα κάνεις να συμβιώσουν ομαλά –που όπως είπαμε δεν είναι δύσκολο- έχε στο νου σου πως στιγμές σαν αυτές δεν θα είναι σπάνιες!

The post Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα