Σκέψεις που μας κάνουν να πετάμε από τη χαρά μας που μπήκε ο Ιούλιος

17:51 1/7/2022 - Πηγή: iPop

Καλώς ήρθες Ιούλιε! Όλοι οι λόγοι γιατί αγαπάμε τον Ιούλιο μέσα από ένα κειμενάκι δροσερό σαν καλοκαιρινό αεράκι. Τον αγαπώ τον Ιούλιο για πολλούς προσωπικούς λόγους αλλά ο σημαντικότερος είναι γιατί πάντα σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών μου. Είμαι από τους ανθρώπους που με ενοχλεί πολύ η πολυκοσμία του Αυγούστου. Δεν θέλω να πάω διακοπές και να ξεβολευτώ, να βρω κίνηση για να πάω στη θάλασσα, να έχει κίνηση για νας πας στην χώρα, να βρεις κίνηση στον φούρνο και στο σούπερ μάρκετ. Κατάλαβες, αγαπώ τον Ιούλιο και κλείνω κάπου εδώ με την γκρίνια.

Γιατί αγαπάμε τον ΙούλιοΟ Ιούλιος
είναι η καρδιά του καλοκαιριού. Είσαι ακριβώς στη μέση του καλοκαιριού. Έχεις τελειώσει με σχολεία, δραστηριότητες και χόμπι, ξαφνικά τα απογεύματα άνοιξαν για όλους μας και αρχίζει σιγά σιγά η φάση που ξεκουράζεσαι.Βγαίνεις στην βεράντα και κάθεσαι τα βράδια ή και τα μεσημέρια που δεν έχει πολλή ζέστη. Ο Ιούλιος μας φέρνει τα καρπούζια και τα ώριμα ροδάκινα. Γιατί θυμίζει παιδικά και εφηβικά καλοκαίρια με τους γονείς. Τότε που κάναμε βουτιές από το μώλο και το απόγευμα βγαίναμε βόλτα φορώντας τη White musk του Body shop. Για τα πανηγύρια στα χωριά.Για τις ατέλειωτες ώρες χαλαροί στη θάλασσα κάτω από την ομπρέλα συντροφιά με ένα καλό βιβλίο.Για τα τζιτζίκια που κάπου τώρα ξεκινούν το τρελό τραγούδι τους.Που αργεί ακόμα να νυχτώσει.Που έχουμε ακόμα άλλο τόοοοοσο καλοκαίρι μπροστά μας.Για την ζεστή μέρα που θα κάτσουμε όλη μέρα στην θάλασσα και θα πιούμε ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα.Για τις βόλτες στο νησί. Για την έξοδο για κοκτέιλ πλάι στο κύμα. Για τις ανατολές που θα δούμε και τα ηλιοβασιλέματα που θα βυθιστούν μέσα στη θάλασσα.Για το γλυκό με τις φρυγανιές και το ζελέ που θυμίζει πάντα Ιούλιο! Για τις συναυλίες που θα πάμε.Τα κατακίτρινα χωράφια με τα στάχυα στα χωριά και τα νησιά.

Η κασέτα με τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών. Καλωσήρθες καλοκαίρι!

PexelsΙούλιος

Το ποίημα που μου θυμίζει για κάποιον άγνωστο λόγο τον Ιούλιο είναι αυτό που άκουσα κάποτε σε μια συναυλία και με συγκίνησε πολύ.

Θα γελάσεις απ’ τα βάθη των χρυσών σου ματιών

είμαστε μες στο δικό μας κόσμο

Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει

Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Κι αυτό που θέλω να σου πω το πιο όμορφο απ’ όλα, δε στο ‘χω πει ακόμα

(Η πιο όμορφη θάλασσα – Ναζίμ Χικμέτ -Μετάφραση Γιάννης Ρίτσος)

Μου χρωστάς ένα καλοκαίρι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σκέψεις που μας κάνουν να πετάμε από τη χαρά μας που μπήκε ο Ιούλιος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα