Ποια είναι τα τρία μυστικά για την ευτυχία;

23:00 3/1/2016 - Πηγή: iPop

Η ευτυχία είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, αλλά κι ένα από τα δυσκολότερα για να επιτευχθεί αλλά και να μελετηθεί.

Ο ψυχίατρος στο Harvard, Robert Waldinger, σε πρόσφατη ομιλία του στο TEDx έκανε γνωστή μια μελέτη, η οποία ακολούθησε δύο ομάδες ανδρών για 75 χρόνια, ξεκινώντας από το 1938 κι υποτίθεται πως διαπίστωσε τα τρία μυστικά για την ευτυχία.

Στενές σχέσεις

Οι άνδρες και των δύο ομάδων που ήταν πιο κοντά με την οικογένεια, τους φίλους ή τη σύντροφό

τους είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι. Αντιθέτως, οι μοναχικοί άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο ευτυχείς. Να σημειωθεί πως οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, είναι συνήθως και πιο υγιείς.

Η ποιότητα και όχι η ποσότητα των σχέσεων

Δεν είναι πολλές σχέσεις που φέρνουν την ευτυχία, αλλά η ποιότητά τους. Οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνδρες του πειράματος είχαν λιγότερες αλλά ουσιαστικές σχέσεις. Αντιθέτως, εκείνοι οι οποίοι δήλωσαν πως είχαν πολλές, σύντομες σχέσεις έτεινα να είναι πιο δυστυχισμένοι.

Σταθεροί, υποστηρικτικοί γάμοι

Οι άνθρωποι που είχαν σταθερούς γάμους, χωρίς σοβαρά προβλήματα και για πολλά χρόνια, έδειξαν ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ευτυχίας σε σύγκριση με τους διαζευγμένους ή τους άνδρες που βρίσκονταν σε προβληματικού γάμους.

Πέραν όμως της ευτυχίας, οι υγιείς γάμοι έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία, όπως είναι η καλύτερη υγεία του μυαλού σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ολόκληρη η ομιλία του Robert Waldinger στο TEDx:

The post Ποια είναι τα τρία μυστικά για την ευτυχία; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα