Πώς το αγγούρι βοηθά στην ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου

20:30 27/6/2020 - Πηγή: iPop

Το αγγούρι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα βάλσαμο για το δέρμα. Ειδικά όταν το δέρμα σου δοκιμάζεται από πολλά προβλήματα ξηρότητας και αφυδάτωσης, το αγγούρι μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου όλα όσα χρειάζεται. Το αγγούρι βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος με πολλούς τρόπους και μπορείς να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς από σήμερα στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Πώς το αγγούρι βοηθά στην ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου

Ο χυμός του αγγουριού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα σου, μεταξύ των οποίων είναι οι αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές.

Όλα αυτά λόγω του συνδυασμού βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων που περιέχει.

Το σώμα σου ως γνωστό δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς νερό. Το νερό είναι επίσης απαραίτητο και για την υγεία του δέρματός σου. Εάν το δέρμα σου φαίνεται θαμπό και ξηρό, πιθανότατα είναι αφυδατωμένο. Εκτός απ’ το να πίνεις πολύ νερό, μπορείς να αρχίσεις να καταναλώνεις και πολύ αγγούρι, αφού το 95% των αγγουριών είναι νερό!

Εκτός απ’ το να καταναλώνεις, όμως, το αγγούρι, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν προϊόν ομορφιάς:

Φέτες στα μάτια: Το έκαναν οι γιαγιάδες μας κι είχαν τόσο δίκιο! Οι φέτες αγγουριού στα μάτια δεν είναι μύθος ότι καταπραϋνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα, δροσίζουν το δέρμα και μειώνουν μαύρους κύκλους και σακούλες.Μάσκα προσώπου: Τρίψε ένα αγγούρι, ανακατάτεψέ το μ’ ένα ασπράδι αυγού και ελάχιστο λεμόνι. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου κι άφησέ την για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά. Φυσικά υπάρχουν πολλές, πολλές συνταγές για σπιτικές μάσκες με αγγούρι.Μάσκα λαιμού: Βάλε φέτες αγγουριού στον λαιμό σου και τύλιξε μια πετσέτα για να σταθούν. Μείνει έτσι για 2 ώρες και θα δεις ότι οι ρυτίδες στον λαιμό σου -μετά από τακτική εφαρμογή- θα αρχίσουν να μειώνονται φυσικά.

Σύμμαχος στα μαλλιά και τα νύχια

Το αγγούρι δεν είναι ωφέλιμο, όμως, μόνο για το δέρμα σου, αλλά κάνει πολύ καλό στα μαλλιά και τα νύχια σου, λόγω των βιταμινών A, B, C, K, του μαγγανίου, χαλκού και καλίου.

Επίσης, τα αγγούρια περιέχουν πυρίτιο, που είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη συνδετικού ιστού. Έτσι, το αγγούρι βοηθά στην ανάπτυξη αλλά κι αντοχή των μαλλιών, ενώ ενώσεις που περιέχει συμβάλλουν στον σχηματισμό κερατίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τα μαλλιά και τα νύχια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Αγγούρι το… θαυματουργό! Απροσδόκητα οφέλη του στην υγεία μας

Το άρθρο Πώς το αγγούρι βοηθά στην ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα