Σημάδια ότι είσαι απόλυτα υγιής και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το βάρος σου

08:01 7/11/2014 - Πηγή: iPop

Το βάρος δεν είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις αν είσαι υγιής και πόσο. Άσε που τις περισσότερες φορές, δεν το εκτιμάς σωστά. Το βάρος είναι ένας αριθμός στη ζυγαριά σου, που, όμως, δε λέει τίποτα σχετικά με τη φυσική σου κατάσταση και τη ψυχική σου υγεία. Δε θα αντιληφθείς από το βάρος σου, αν κινδυνεύεις από κάποια νόσο (εκτός απ’ τη παχυσαρκία) Ωστόσο, το βάρος, μαζί με το ύψος, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μέτρα ο γιατρός σου.

Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο “Journal of Obesity”, επισημαίνει ότι το να ελέγχεις καθημερινά το βάρος σου, σου κάνει κακό, αφού σε

κάνει ψυχωτικό μ΄ αυτό! Το «φυσιολογικό» βάρος, ο καθένας από εμάς, το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Μπορεί όντως να έχεις φυσιολογικό βάρος, αλλά μπροστά στον καθρέπτη σου να βλέπεις τον εαυτό σου, εύσωμο. Όλα αυτά είναι στην φαντασία σου! Σταμάτα να είσαι υπερβολικός και να κάνεις σενάρια καταστροφής.

Υπάρχουν σημάδια ότι είσαι απόλυτα υγιής και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το βάρος σου.

Τρως περισσότερα ολόκληρα σπιτικά γεύματα, παρά απ’ έξω.
Η αλήθεια είναι ότι τα τρόφιμα που καταναλώνεις, παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία σου. Αλλά οι άνθρωποι τείνουν να έχουν την προσέγγιση του “όλα-ή-τίποτα”, στο φαγητό. Και φυσικά, όταν είσαι σε δίαιτα και τρως μόνο μια σαλάτα, “τραυματίζεις” την υγεία σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τρως περισσότερα ολόκληρα σπιτικά γεύματα και λιγότερα επεξεργασμένα και πλαστικά, λέει ο Φέργκιουσον, πρόεδρος του συλλόγου “Association of Size Diversity and Health”. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρως άπαχη πρωτεΐνη, όπως το στήθος κοτόπουλου, αντί για τα επεξεργασμένα κρέατα του σουβλατζίδικου που έχεις κάνει δεύτερο σπίτι σου, δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι και κινόα, αντί για ψωμί, τσιπς και μπισκότα, και, πολλά, πολλά λαχανικά και φρούτα!Τρως όταν πεινάς πραγματικά και σταματάς με το που φουσκώσεις.
(Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές). Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι εν λόγω συμπεριφορές σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα και φυσικά σε κάνουν πιο υγιή.
Ναι, ξέρουμε! Αυτό ακούγεται πολύ πιο εύκολο στα λόγια, παρά στην πράξη. Για να καταλάβεις ποια τρόφιμα ικανοποιούν την όρεξη σου, σου δίνουν ενέργεια και ποια σε φουσκώνουν, ξεκίνα να παρατηρείς τι συμβαίνει στο σώμα σου την ώρα που τρως, μισή ώρα μετά το φαγητό, και δύο ώρες μετά. Έτσι θα καταλάβεις ποια τρόφιμα ωφελούν πραγματικά το σώμα σου και ποιες τροφές ταιριάζουν στις ανάγκες της καθημερινότητας σου.Δεν αισθάνεσαι ενοχή όταν τρως κάτι “απαγορευμένο”.
Ξέρεις ότι δε κερδίζεις πόντους όταν αντιστέκεσαι σε μία σοκολατίνα ή τηγανιτές πατάτες. Πρέπει να επιβραβεύεις τον εαυτό σου που και που, αλλά να ξέρεις να συγκράτησέ. Φυσικά όχι καθημερινά. Μια φορά στο τόσο! Αυτό δεν είναι ανθυγιεινό.Κοιμάσαι αρκετά.
Είτε αυτό σημαίνει ότι κοιμάσαι απ’ τις 10, είτε ότι κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σε βοηθά να έχεις αντοχές για τη δύσκολη μέρα που σε περιμένει, χωρίς καφέ, χωρίς αλκοόλ και κυρίως, χωρίς να κοιμάσαι όρθιος.Μπορείς να πετύχεις πράγματα, με φυσικό τρόπο.
Χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ανεβαίνεις στον 4ο όροφο από τις σκάλες, χωρίς να χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ ή πας μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς με τα πόδια. Γιατί να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο, εφόσον μπορείς να περπατήσεις; Καλή υγεία σημαίνει να μπορείς να ορίσεις ένα στόχο και να είναι αυτονόητο ότι θα το πετύχεις!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post Σημάδια ότι είσαι απόλυτα υγιής και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το βάρος σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα