ΣΕΒ: Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος αβεβαιότητας

22:36 23/5/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει κι ένας μεγάλος κύκλος αβεβαιότητας εξέφρασε ο Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ.

Παρόλα αυτά, ο κ. Φέσσας τόνισε πως «αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ξεκλειδώσουμε την ανάπτυξη με το λάθος κλειδί, είναι φυσικό στο τέλος να σπάσει. Με την αξιολόγηση μπαίνει τέλος σε οποιαδήποτε αμφιβολία για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ».

Για τον κ. Φέσσα η Ελλάδα

πρέπει να διανοίγεται για τέσσερις λόγους:

η ποσοτική χαλάρωση και η πτώση των διεθνών τιμών πρώτων υλών,η ευρύτερη πολιτική αποδοχή και κοινωνική ωρίμανση, ότι δηλαδή η παραμονή στην Ευρωζώνη είναι η μόνη βιώσιμη λύση,τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας,η βιομηχανία και οι επιχειρήσεις είναι ακόμη εδώ παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στις 40 πλουσιότερες χώρες, όμως χρειάζεται τις επενδύσεις και για να έρθουν οι επενδύσεις θα πρέπει να βελτιωνόμαστε.

Παράλληλα, ο κ. Φέσσας είπε: «Οι βιομηχανικοί και κλαδικοί σύνδεσμοι, έχουμε συμφωνήσει σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων που θεωρούμε ως το ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης με την Πολιτεία που περιλαμβάνει τρεις πυλώνες:

Έναν οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη με περισσότερες από 100 προτάσεις για την βιομηχανία, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, την καινοτομία τις εξαγωγές, τις δεξιότητες, τις αδειοδοτήσεις, την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, την χωροταξία, την λειτουργία της αγοράς και τις δημόσιες προμήθειες.«Έξυπνες» φορολογικές πολιτικές για την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.Κλαδικές πολιτικές σε κρίσιμους βιομηχανικούς κλάδους (όπως αγροδιατροφή, φαρμακοβιομηχανία, logistics, μέταλλα και κατασκευές, ενέργεια, περιβάλλον).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΒ γνωστοποίησε πως ο Σύνδεσμος «διαφωνεί ριζικά με το μείγμα πολιτικής που συνοδεύει την πρώτη αξιολόγηση, γιατί συμπιέζει τις παραγωγικές δυνάμεις, δεν διευρύνει την φορολογική βάση και δεν περιορίζει περιττές και ανορθολογικές δαπάνες του κράτους, δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και δεν πετυχαίνει την πραγματική στήριξη των ασθενέστερων. Με αυτό το μείγμα πολιτικής αποθαρρύνονται οι επενδυτές, ενώ αρκετοί εξωθούνται στην παραοικονομία και άλλοι στην έξοδο από τη χώρα».

The post ΣΕΒ: Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος αβεβαιότητας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα