«Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις ενισχύονται» συμφωνούν Τσαβούσογλου- Λαβρόφ-Συλλήψεις στην Τουρκία

11:29 20/12/2016 - Πηγή: iPop

Μηνύματα ενίσχυσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων έρχονται τόσο απ’ την ρωσική όσο κι απ’ την τουρκική πλευρά, με το τραγικό συμβάν της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Ρώσου πρέσβη να φαίνεται πως ενώνει τις δύο χώρες, αντί να τις διχάζει. Την ίδια στιγμή, μπαράζ συλλήψεων πραγματοποιήθηκαν μετά τη δολοφονία του Ρώσου στην Τουρκία.

Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι απώτερος στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήταν να υποστούν πλήγμα οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, όμως, όπως προσθέτουν κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

«H δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα είχε στόχο να βλάψει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις,

αλλά δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε σε δηλώσεις του ο Μεβλούντ Τσαβούσογλου από τη Μόσχα πριν την συνάντησή του με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως Ρωσία και Τουρκία θα συνεργαστούν με στόχο να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες της επίθεσης. «Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί για μια πολιτική λύση στο συριακό ζήτημα, αλλά και σε άλλα ζητήματα», συμπλήρωσε.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ απ’ την πλευρά του εξέφρασε την άποψη ότι η εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη έκανε τον διάλογο μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας πιο επίκαιρο. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Τουρκία για την άμεση αντίδρασή της μετά την επίθεση σε βάρος του πρέσβη.

Συλλήψεις στην Άγκυρα μετά τη δολοφονία:

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετέδωσε πως από τις αρχές κρατούνται η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και δύο ακόμη συγγενείς του δράστη που βρίσκονταν στην πόλη του Αϊδινίου, ενώ, όπως επίσης έχει γίνει γνωστό συνελήφθη και ο συγκάτοικός του στην Άγκυρα.

Να θυμίσουμε, πως κλειστά θα παραμείνουν και τα προξενεία του Ιράν σε Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα και Ερζερούμ, ενώ οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα είναι ανοιχτές και θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διαβάστε εδώ τις χθεσινές δηλώσεις Πούτιν- Ερντογάν.

The post «Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις ενισχύονται» συμφωνούν Τσαβούσογλου- Λαβρόφ-Συλλήψεις στην Τουρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα