Σχεδόν 1 στους 2 Ευρωπαίους στηρίζει το διάταγμα Trump-Τι λένε οι Έλληνες;

17:38 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Υπέρ της απαγόρευση της μετανάστευσης από χώρες οι οποίες είναι κυρίως μουσουλμανικές φέρεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, να τάσσονται ένας στους δύο Ευρωπαίους. Σοκαριστικό, μάλιστα είναι το ποσοστό των Ελλήνων το οποίο δείχνει να συμφωνεί με το διάταγμα του Trump και φτάνει το 58%.

Τι αναφέρει το διάταγμα του Donald Trump;

Απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ

ατόμων από μουσουλμανικές χώρες και αφορά το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία,το Σουδάν,τη Συρία και την Υεμένη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από το Chatham House, καταλήγει στο συμπέρασμα, πως ακόμα κι η γενική εικόνα δείχνει ότι μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων αντιδρούν στις ακραίες πολιτικές του Trump, τελικά δείχνουν να συμφωνούν με την απαγόρευση της μετανάστευσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες και όπως αποδεικνύει πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους (55%) επιθυμεί να σταματήσει συνολικά η μελλοντική μετανάστευση από τις Μουσουλμανικές χώρες κυρίως.

Να τονίσουμε, ότι η εν λόγω έρευνα είχε διενεργηθεί πριν υπογράψει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ το εκτελεστικό διάταγμα το οποίο απαγορεύει την είσοδο στην Αμερική των μεταναστών από επτά κυρίως Μουσουλμανικές χώρες.

Σ΄αυτή φαίνεται καθαρά, ότι η πλειονότητα των πολιτών σ’ όλες σχεδόν τις χώρες (από τις οποίες εξαιρούνται μόνο δύο) αντιτίθεται στη μετανάστευση από Μουσουλμανικές χώρες.

Υπογραμμίζουμε, πως μόνο το 20% του συνόλου των ερωτηθέντων δήλωσε πως διαφωνεί, ενώ το 25% απάντησε, ότι δεν θέλει να πάρει θέση.

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης:

Υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται το 71% των Πολωνών, το 65% των Αυστριακών, το 64% των Ούγγρων και των Βέλγων, το 61% των Γάλλων, το 58% των Ελλήνων, το 53% των Γερμανών, το 51% των Ιταλών, το 47% των Βρετανών. Χαμηλότερο ποσοστό το οποίο φτάνει το 41% εμφανίζει η Ισπανία.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σε καμία ευρωπαϊκή χώρα οι αρνητικές απαντήσεις δεν ξεπερνούν το 32%.

Βέβαια, πιο σκληρή στάση δείχνουν να έχουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ μικρότερη αντίθεση εκφράζουν τα άτομα κάτω των 30 ετών.

Τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί αναλόγως και με το μορφωτικό επίπεδο των ερωτηθέντων καθώς τα άτομα τα οποία έχουν ολοκληρώσει μόνο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τάσσονται με ποσοστό 59% υπέρ της απαγόρευσης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για άτομα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης έχει διαμορφωθεί κάτω από το 50%.

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει το διάταγμα Trump για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ -Ποιους αφορά;

photos:chathamhouse.org

The post Σχεδόν 1 στους 2 Ευρωπαίους στηρίζει το διάταγμα Trump-Τι λένε οι Έλληνες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα