Ριγκατόνι με καλαμάρι, σάλτσα ντομάτα, κάππαρη και πράσινες ελιές από το Γιάννη Λουκάκο

13:01 27/4/2016 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για 4 μερίδες

500 γρ. ριγκατόνι80 γρ. ελαιόλαδο500 γρ. καλαμάρι, σε πολύ λεπτές λωρίδες20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο10 γρ. αντζούγιες, ψιλοκομμένες500 γρ. σάλτσα ντομάτα20 γρ. κάππαρη40 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες100 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών150 γρ. ντομάτες κονκασέβασιλικό, ψιλοκομμένομαϊντανό, ψιλοκομμένοκρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένοαλάτιΕκτέλεση:Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζουν νερό και, αφού τα σουρώσουμε, φυλάμε 100 γρ. από το νερό του βρασίματος.Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και
σοτάρουμε το καλαμάρι για 1-2 λεπτά.Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Ρίχνουμε τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, την κάππαρη, τις ελιές και το νερό. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το καλαμάρι αλλά να παραμείνει μαλακό(3-5 λεπτά περίπου).Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά ούτε πολύ ρευστά, σχετικώς «δεμένα».Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε.

The post Ριγκατόνι με καλαμάρι, σάλτσα ντομάτα, κάππαρη και πράσινες ελιές από το Γιάννη Λουκάκο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα