Πτήση συνετρίβη κατά την προσγείωση. Όλοι οι επιβάτες θεωρούνται νεκροί (Video & Photos)

10:43 19/3/2016 - Πηγή: iPop

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737, το οποίο εκτελούσε την αεροπορική πτήση με κωδικό FZ981, από το Ντουμπάι προς το Ροστώφ-ον-ντον στην νοτιοανατολική Ρωσία, συνετρίβη κατά την προσγείωση και οι 62 επιβάτες θεωρούνται νεκροί. Ανάμεσα τους και 4 παιδιά.

Στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου το αεροσκάφος συνετρίβη κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don και σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους αλλά και την ανακοίνωση της εταιρείας,

όλοι οι επιβαίνοντες της πτήσης πρέπει να θεωρούνται νεκροί.

«Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί», δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flydubai επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός από τα αεροπλάνα της νωρίς το πρωί στη νοτια Ρωσία.

«Η flydubai με λύπη της επιβεβαιώνει ότι η πτήση FZ981 συνετρίβη κατά την προσγείωση, καθώς και τον απολογισμό των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

Τι ακριβώς συνέβει:

Κατά τη δεύτερη απόπειρα του να προσγειωθεί κάτω από συνθήκες κακής ορατότητας το αεροσκάφος τελικά συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews.

Να σημειωθεί πως το πρωί του Σαββάτου, έβρεχε καταρρακτωδώς και υπήρξε προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους.

Το αεροπλάνο συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ήδη ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφου έχει περισυλλεγεί και ερευνλατε από τις Αρχές ώστε να βρεθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Νεκροί 55 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος

Από τη συντριβή δεν επέζησε κανένας από τους επιβαίνοντες. 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους 55 ήταν επιβάτες (ανάμεσα τους και 4 παιδιά) και 7 μέλη του πληρώματος.

O Κύπριος πιλότος:

Σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την εταιρεία, ο πιλότος της μοιραίας πτήσης ήταν ένας 38χρονος Κύπριος και εκτελούσε τη συγκεκριμένη πτήση για πρώτη φορά.

Το γεγονός για την υπηκοότητα του πιλότου επιβεβαίωσαν και οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας αλλά και ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο 38χρονος Κύπριος πιλότος είναι ο Αριστος Σωκράτους, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Η στιγμή της συντριβής:

The post Πτήση συνετρίβη κατά την προσγείωση. Όλοι οι επιβάτες θεωρούνται νεκροί (Video & Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα