Πρωτοβουλίες Τσίπρα για την «επόμενη μέρα»

21:41 8/5/2017 - Πηγή: iPop

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από αύριο, Τρίτη, προκειμένου να «χτίσει» το κλίμα μετάβασης της χώρας στην «επόμενη μέρα», αφότου κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Ο Πρωθυπουργός θα κάνει «τουρ» στα Υπουργεία, ενώ θα έχει και κρίσιμες επαφές με διεθνείς παράγοντες.

O Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή προχώρησε στην περιγραφή των βημάτων που απαιτούνται από εδώ

και στο εξής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και τη συμβολή των Υπουργείων σε αυτή.

Μέχρι αρχές της επόμενης εβδομάδας κατατίθεται και το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο θα ψηφιστεί στις 18 του μήνα προκειμένου να μην δοθεί η ευκαιρία στους δανειστές να καθυστερήσουν περαιτέρω τα μέτρα για το χρέος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί στην Κίνα κατ’ ιδίαν με τον Vladimir Putin, τον γ.γ. του ΟΗΕ António Guterres, ενώ δεν αποκλείεται συνάντηση και με την Christine Lagarde.

Με τον κ. Gutteres επί τάπητος θα τεθούν η προσφυγική κρίση και το Κυπριακό, ενώ η συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει του Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται να «σφραγίσει» τη συνολική συμφωνία με τους Θεσμούς. Ο Πρωθυπουργός και η κα Lagarde αναμένεται να συζητήσουν και για το χρέος.

Το δικό του μήνυμα απέστειλε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα δάνεια»:

Το τέλος των μνημονίων δεν θα έρθει αυτόματα ως τυπική διαδικασία το καλοκαίρι 2018, αλλά θα κριθεί από το τι θα κάνουμε από τώρα ως τότε. Χρειάζονται ιεραρχήσεις, συντονισμός και σκληρή δουλειά για να οργανώσουμε από τώρα σε νέες βάσεις την πολιτική μας ζωή μετά το 2018

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Πρωτοβουλίες Τσίπρα για την «επόμενη μέρα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα