Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων: Πότε ξεκινούν;

20:21 8/5/2017 - Πηγή: iPop

Τον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, με το σύστημα να βρίσκεται ήδη σε πιλοτική εφαρμογή. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων».

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θ. Μητράκος, ενημέρωσε πως η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου και «θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα δάνεια»,

ο ίδιος σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τριμήνων του 2016 για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι τράπεζες στη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Τι αναφέρουν οι εκτιμήσεις των τραπεζών;Το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης θα επιτευχθεί κατά το 2018 και το 2019Η μείωση θα προέλθει κυρίως από τις επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων, δηλαδή την αποκατάσταση της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων που βρίσκονται επί του παρόντος σε καθυστέρηση.Το ποσό εκτιμάται ότι είναι 30,8 δισ. ευρώ, από διαγραφές δανείων ύψους 13,9 δισ. ευρώ και από ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων (11,5 δισ. ευρώ) και μεταβιβάσεις δανείων (7,4 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, η συσσώρευση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (30,4 δισ. ευρώ) θα έχει αρνητική συμβολή.

Τα δάνεια σε καθυστέρηση σήμερα αγγίζουν το 44,7%, ενώ τα ποσοστά ανά κατηγορία δανείων, δηλ. για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά, διαμορφώνονται σε 41,5%, 44,4% και 54%, αντίστοιχα.

The post Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων: Πότε ξεκινούν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα