Πρόταση να πυροβολούν τις βάρκες των προσφύγων από Δανό Βουλευτή

14:23 8/12/2016 - Πηγή: iPop

Την πρόταση να πυροβολούν τις βάρκες των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράνομα, έκανε Δανός Βουλευτής μέλος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Όπως δήλωσε την Τρίτη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DK4, ο Κένεθ Μπερτ που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα του αντιμεταναστευτικού κόμματος:

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος είναι να στρεφόμαστε στις βάρκες και να λέμε: Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε αυτά τα χωρικά ύδατα και αν το κάνετε, είτε θα σας πυροβολήσουμε είτε θα σας γυρίσουμε πίσω

Σε

μια προσπάθεια να μειώσει τις εντάσεις που προκλήθηκαν από την δήλωση του, έκανε μια ανάρτηση στο facebook, στην οποία εξηγούσε ότι δεν εννοούσε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, αλλά ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να πυροβολούν στον αέρα ως προειδοποίηση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος Σόρεν Σόντεργκαρντ, έσπευσε να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας μιλώντας στο Reuters ότι το να πυροβολούνται οι πρόσφυγες δεν είναι επίσημη γραμμή του κόμματος.

Το Δανικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε το 21% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι, γεγονός που το καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα.

Είναι γνωστή, βέβαια, η στάση που κρατά η Δανία απέναντι στους πρόσφυγες, καθώς έχει εφαρμόσει σκληρή μεταναστευτική πολιτική μετά τη σημαντική αύξηση στην εισροή προσφύγων στη χώρα. Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόζει η Κοπεγχάγη είναι οι έλεγχοι στα σύνορά της, αλλά και η υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου για τα τιμαλφή, με βάση τον οποίο η αστυνομία μπορεί να κατάσχει χρήματα και κοσμήματα των προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:

Το δρόμο της εξόδου από τη χώρα δείχνουν πινακίδες στους πρόσφυγες στη Δανία (Photos)

The post Πρόταση να πυροβολούν τις βάρκες των προσφύγων από Δανό Βουλευτή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα