Προς επιστροφή του κουαρτέτου

08:25 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε ρυθμούς επιστροφής του κουαρτέτου κινείται η Κυβέρνηση, η οποία εκτός από την κρίσιμη εβδομάδα για το προσφυγικό, ετοιμάζεται πυρετωδώς και για την επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών, η οποία ενδεχομένως να είναι την ερχόμενη Δευτέρα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το οικονομικό επιτελείο εργάζεται σκληρά προκειμένου οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς να φέρουν πίσω τους δανειστές για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Η Κυβέρνηση προχωράει συνεχώς στην αποστολή νέων στοιχείων στους Θεσμούς, ενώ φέρεται να έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προκειμένου να

δοθεί το πράσινο φως για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Τι ακούγεται για τις συντάξεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισφορές αναμένεται τελικά πως θα αυξηθούν κατά 1% και όχι κατά 1,5%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι αναπόφευκτο να κουρευτούν οι επικουρικές συντάξεις.

Ανεπηρέαστο όμως δεν θα μείνει και το εφάπαξ, το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υποστεί μείωση της τάξεως του 5%.

Μεγάλες θα είναι όμως οι αλλαγές και για όσους παίρνουν πάνω από μια σύνταξη, καθώς το πλαφόν αναμένεται πως θα οριστεί στα 2.500 ευρώ μηνιαίως ή ακόμα και στα 2.000 ευρώ.

Μείωση θα δεχτεί και το μέρισμα του Δημοσίου της τάξεως του 30%.

Οι επικεφαλής των δανειστών ζητούν μειώσεις ακόμα και στην κύρια σύνταξη, την οποία επιθυμούν να διαμορφώσουν στα 384 ευρώ και μάλιστα να δίνεται με 20 και όχι με 15 χρόνια ασφάλισης.

Τέλος, να σημειωθεί σχετικά με πιθανά μέτρα που θα κληθεί να ψηφίσει η Κυβέρνηση εντός του επόμενου διαστήματος, ότι θα πρέπει πρώτα οι Θεσμοί να υπολογίσουν το δημοσιονομικό κενό για τα έτη 2016-2018, για να εκτιμήσουν το ύψος των μέτρων που θα ζητήσουν από την ελληνική πλευρά.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Προς επιστροφή του κουαρτέτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα