Προς αναστολή το απόγευμα η απεργία των ΜΜΕ (;)-

16:16 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Προς αναστολή φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να βαίνει η απεργία στα ΜΜΕ. Όπως επιβεβαιώνουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες η απεργία αναμένεται να ανασταλεί μετά τις 18:00 την Μεγάλη Τρίτη.

Να θυμίσουμε πως το πρωί της ίδιας ημέρας ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δίωρη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ.

Όπως

ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στις δηλώσεις του η «κατάργηση του αγγελιόσημου είναι αίτημα των δανειστών και η Κυβέρνηση προσπάθησε να το υπερασπιστεί ως εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο».

Ο Γιώργος Κατούγκαλος στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, εστίασε στις προσπάθειες που καταβάλει η Κυβέρνηση και τόνισε χαρακτηριστικά:

Η Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς, στο πλαίσιο μια ιδεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση αυτού και γι’ αυτόν τον λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε ενόψει της νομοθετικής κατάργησης πώς μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μια συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων

Να σημειωθεί πως ο Υπουργός Εργασίας επίσης μετά το πέρας της συνάντησης του με τα μέλη της ΕΣΗΕΑ τόνισε: «Αυτή η δυνατότητα διερευνήθηκε σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές διάθεσης να συνεχιστεί η συζήτηση αυτή».

Από την πλευρά της Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, (ΕΙΤΗΣΕΕ) σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πρόθυμη συζητήσει την πρόταση της Κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Την ίδια στιγμή τα σωματεία των εργαζομένων τονίζουν πως η πρόταση της Κυβέρνησης «βρίσκεται στον αέρα» και παράλληλα ζητούν την παράταση της εισφοράς του αγγελιόσημου ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Προς αναστολή το απόγευμα η απεργία των ΜΜΕ (;)- appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα