Πίθηκος ο Ερντογάν στο πρωτοσέλιδο της ολλανδικής De Τelegraaf

16:13 26/4/2016 - Πηγή: Aixmi

«Το μακρύ χέρι του Ερντογάν» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ολλανδίας De Telegraaf.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται ως πίθηκος που συνθλίβει την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ουμάρ και μαζί την ελευθερία του Τύπου.

Wel benieuwd of De Telegraaf vandaag ook in de Turkse krantenkiosken te koop is… #Erdogan pic.twitter.com/dPNZBqEmip

Mike Muller (@_MikeMuller) April 25, 2016

Η δημοσιογράφος, Εμπρού Ουμάρ είχε κάνει επικριτικά σχόλια για τον Ερντογάν με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να ανακριθεί.
Τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουν πως η δημοσιογράφος, είχε γράψει στη στήλη της στην εφημερίδα Metro σχόλια που εξόργισαν τον Τούρκο Πρόεδρο.

Μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μεγαλομανή δικτάτορα» και «Σουλτάνο».

Η Εμπρού Ουμάρ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όμως για την εφημερίδα αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της καταπάτησης των δικαιωμάτων στην Τουρκία.

BILD: "Holländische Zeitung verhöhnt Erdogan als Affen"
https://t.co/UIy1oFhp20

Mike Muller (@_MikeMuller) April 26, 2016

«Είμαι ελεύθερη αλλά απαγορεύεται να εγκαταλείψω το έδαφος της Τουρκίας» έγραψε η δημοσιογράφος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα «τηλεφώνησε στη δημοσιογράφο, αμέσως μετά την σύλληψή της», έγραψε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΡ. Παράλληλα, στην υπόθεση επενέβη και ο ίδιος ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, που επικοινώνησε μαζί της, όπως έγραψε ο ίδιος στο Τwitter του.

Keywords
Τυχαία Θέματα