Πρόοδος στις συζητήσεις | Συνέχεια με τηλεδιάσκεψη

07:43 5/4/2017 - Πηγή: iPop
| Συνέχεια

Πρόοδος σημειώθηκε στις συζητήσεις για την δεύτερη αξιολόγηση κατά τη συνάντηση που είχε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με εκπροσώπους των Θεσμών κι Ευρωπαίους αξιωματούχους το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Όπως έγραψε ο Jeroen Dijsselbloem στο Twitter μετά το πέρας των συνομιλιών, «σημειώθηκε σημαντική πρόοδος» και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ.

Meeting on #Greece

with institutions and Greek government finished: we made good progress, talks will continue on Wednesday

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) April 4, 2017

Κυβερνητική πηγή γνωστοποίησε πως οι κ.κ. Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης επιστρέφουν στην Αθήνα και η συνέχεια των συνομιλιών θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Βάση της συζήτησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Τα «αγκάθια» τα οποία παραμένουν είναι τα εργασιακά αλλά και η μείωση των συντάξεων σταδιακά, σε δύο χρόνια (2019 και 2020).

Το ΔΝΤ επιμένει σε περικοπές συντάξεων το 2019, ενώ τα κράτη- μέλη φέρεται πως ξεκαθαρίζουν στην Αθήνα ότι η απαίτηση του Ταμείου για λήψη μέτρων στο 2% του ΑΕΠ θα πρέπει να ικανοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Στόχος είναι πλέον να δοθεί το «πράσινο φως» για επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, πριν ή αμέσως μετά το Eurogroup της Παρασκευής.

Την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, διαβεβαίωσε πως η Κομισιόν θα παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, ενώ αποχώρησε κι απ’ την σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα καθώς επιθυμούσε να δώσει το παρών στις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές.

«Θα πρέπει να καταλήξουμε σύντομα. Όσο προχωρούν οι επαφές, τόσο αυξάνεται η εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε ο Pierre Moscovici σημειώνοντας πως η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας είναι εφικτή, αλλά και απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Photo: Reuters

The post Πρόοδος στις συζητήσεις | Συνέχεια με τηλεδιάσκεψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα