Δείπνο στις Βρυξέλλες με φόντο την αξιολόγηση

21:39 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Με δείπνο ξεκίνησαν οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους κ.κ. Τσακαλώτο, Χουλιαράκη και Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των δανειστών και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η αξιολόγηση με την Κυβέρνηση να στοχεύει ν’ ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα συναντάται συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης με τους κ.κ. P. Moscovici,

J. Dijsselbloem, K. Regling και B. Cœuré. Το παρών δίνει και εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνιζε νωρίτερα πως το Eurogroup της Παρασκευής σκοπός είναι να σημάνει την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες αποτελεί μια προσπάθεια επίλυσης των διαφορών με τους πιστωτές, προκειμένου να μην χαθεί κι άλλος χρόνος, κάτι το οποίο θα είχε αρνητικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Η επίσκεψη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις Βρυξέλλες δεν θεωρείται, ωστόσο, θετική εξέλιξη, καθώς η συγκεκριμένη εσπευσμένη κίνηση είναι απόδειξη των σφοδρών πιέσεων του χρόνου και της αδυναμίας εύρεσης λύσης εξ’ αποστάσεως.

Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν απ’ την πλευρά τους ότι ουσιαστικά είναι στο χέρι της Κυβέρνησης το «ξεμπλοκάρσιμα» της διαπραγμάτευσης κι αυτό διότι η ελληνική πλευρά αντιτίθεται στις απαιτήσεις για περικοπές στις συντάξεις, ζήτημα το οποίο αποτελεί βασική διαφωνία.

Η Κυβέρνηση ζητά να μοιραστούν οι περικοπές σε δύο έτη (2019 και 2020), ενώ το ΔΝΤ επιμένει ότι όλες οι περικοπές πρέπει να γίνουν το 2019.

Σημειώνεται πως, όπως μετέδωσε το Bloomberg, πριν το Eurogroup της Παρασκευής, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον W. Schäuble. Φυσικά, βασικό ζήτημα της συζήτησης θα είναι η πορεία της διαπραγμάτευσης.

The post Δείπνο στις Βρυξέλλες με φόντο την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα