Προφυλακίστηκαν μέλη του κυκλώματος των Ρομά- Στον ανακριτή οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

08:14 8/11/2016 - Πηγή: iPop

Εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος των Ρομά, που τα τελευταία χρόνια «ξάφρισε» δεκάδες σπίτια, κλέβοντας χρήματα αλλά και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι 11 απ’ τους 20 κατηγορούμενους θα οδηγηθούν στην φυλακή, καθώς απολογήθηκαν την Δευτέρα στους ανακριτές Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα.

Το πρωί της Δευτέρα οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για κατηγορίες σχετικά με την συμμετοχή τους σε συνδεόμενες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες πραγματοποίησαν δεκάδες κλοπές τα τελευταία χρόνια σ’

όλη την Ελλάδα.

Οι 8 απ’ τους κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Ένα άτομο αφέθηκε ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους με το κύκλωμα.

Τονίζεται ότι οι κατηγορίες που βαραίνουν τους κατηγορούμενους είναι η κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Ακόμα 21 κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των ανακριτών, οι οποίο κατηγορούνται για τον καίριο ρόλο στην δομή και λειτουργία της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

The post Προφυλακίστηκαν μέλη του κυκλώματος των Ρομά- Στον ανακριτή οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα