Πόσο σημαντική είναι η σωματική έλξη;

12:18 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Tα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κοιτάνε οι περισσότεροι στο άλλο φύλο είναι το χιούμορ, η ευφυΐα, η ευγένεια, η κατανόηση καθώς και η οικογενειακή καταγωγή! Για εσένα όμως, ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για το αντίθετο φύλο και ποιο το λιγότερο; Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι ταξινομούμε πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτά ως πιο σημαντικά από την εξωτερική εμφάνιση. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες σχέσεις που κάνουμε στην ζωή

μας δεν αντιπροσωπεύονται από τα χαρακτηριστικά αυτά, όπως συχνά αποδεικνύεται!

H σωματική έλξη είναι αρκετά σημαντική:

H φυσική έλξη μας κατευθύνει σε συντρόφους οι οποίοι είναι υγιείς, σε κατάλληλη ηλικία και αναπαραγωγικοί. Σύμφωνα με έρευνες, όταν αποφασίζουμε να βγούμε ραντεβού ή να μπούμε σε μία σχέση η σωματική έλξη κυριαρχεί! Στο τέλος πάντα διαλέγουμε να επιδιώξουμε να κάνουμε μία σχέση με κάποιον που μας ελκύει σωματικά.

Οι άντρες φαίνεται να αναγνωρίζουν την σημασία της φυσικής έλξης περισσότερο από τις γυναίκες, παρόλο που πειραματικές έρευνες σε γρήγορα ραντεβού δείχνουν ότι η σωματική έλξη παίζει την ίδια σημασία και στους άντρες και στις γυναίκες. Επίσης η ελκυστικότητα φαίνεται να είναι πιο σημαντικός παράγοντας όταν βγαίνουμε με κάποιον ραντεβού από τι ο χαρακτήρας η το χιούμορ! Η σωματική έλξη μπορεί να είναι τόσο σημαντική για εμάς επειδή συσχετίζουμε κάποιες θετικές αρετές με μία ευχάριστη εμφάνιση. Για παράδειγμα τα πιο ελκυστικά άτομα αναμένεται να έχουν μία πιο ικανοποιητική ζωή από τι τα μη ελκυστικά.

Η σωματική έλξη δεν είναι τόσο σημαντική:

Συνήθως αναζητάμε άτομα τα οποία δεν είναι υπερβολικά ελκυστικά αλλά σχετικά ελκυστικά.

Σε μία έρευνα άτομα τα οποία ήταν αρκετά ελκυστικά αλλά και μέτρια φάνηκαν πιο θετικά από τι άτομα λιγότερο ελκυστικά! Παρομοίως σε κάποια άλλη έρευνα τα άτομα τα οποία ήταν λιγότερο ελκυστικά συσχετίστηκαν με αρνητικές ιδιότητες και μόνο ένα μέτριο επίπεδο ελκυστικότητας ήταν αρκετό για να γίνει συσχέτιση με θετικά χαρακτηριστικά.

Η διάκριση μεταξύ ανάγκης και πολυτέλειας μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την σημασία της μέτριας ελκυστικότητας. Η ανάγκη είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επιθυμητό αλλά όσο περισσότερο αποκτάται τόσο μειώνεται η αξία της! Από την άλλη η πολυτέλεια δεν είναι το ίδιο επιθυμητή όταν οι βασικές ανάγκες δεν έχουν εκπληρωθεί αλλά όταν αυτό γίνει, γίνεται όλο και πιο επιθυμητή.

Σύμφωνα με την έρευνα που προαναφέρθηκε, ένα μέτριο επίπεδο ελκυστικότητας θεωρείται ως ανάγκη για εμάς ενώ ένα υψηλότερο ως πολυτέλεια! Όταν, λοιπόν, κάποιος λέει ότι η σωματική έλξη δεν είναι σημαντική γι΄ αυτόν πιθανόν αναφέρεται στην πολυτέλεια και όχι στην ανάγκη.

Πως ορίζεται όμως η ελκυστικότητα ως μέτρια;

Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως είναι φυσικό. Οι πιο ελκυστικοί άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν λιγότερους ανθρώπους ως ελκυστικούς ενώ οι λιγότερο ελκυστικοί περισσότερους! Ψάχνοντας για κάποιον ο οποίος μοιράζεται τη ίδια σωματική έλξη με την δικιά μας μπορεί να ενισχύσει την διάρκεια της σχέσης.

The post Πόσο σημαντική είναι η σωματική έλξη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα