Πόση βλακεία χωράει σε μια εξεταστική;! 106 φοιτητές αντέγραψαν την ίδια εργασία

13:55 12/9/2017 - Πηγή: iPop
Είναι κοινό μυστικό πως οι φοιτητές αντιγράφουν ή έστω «βοηθάνε» ο ένας τον άλλον, είναι η λεγόμενη φοιτητική αλληλεγγύη. Οι περισσότεροι έχουν περάσει απ’ αυτό το στάδιο. Ωστόσο, ορισμένοι φοιτητές, 106 στον αριθμό, του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών πήγαν την αντιγραφή σε άλλο…level.

106 (αν είναι δυνατόν) φοιτητές παρέδωσαν ακριβώς την ίδια εργασία στο ίδιο μάθημα, στον ίδιο καθηγητή και μάλλον ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι πιστεύοντας πως κανείς δεν θα το καταλάβει. Βέβαια, όχι μόνο έγιναν αντιληπτοί αλλά κλήθηκε και γενική συνέλευση του Τμήματος για την περίπτωσή

τους.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε πως σ’ αυτήν την ομαδική αντιγραφή, αρμόζει ο αποκλεισμός των φοιτητών απ’ την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Και βέβαια οι φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους συμφοιτητές τους διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν θεώρησαν δίκαιη αυτήν την τιμωρία.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση ζητώντας να αποκλειστούν οι φοιτητές μόνο από την εξεταστική του συγκεκριμένου μαθήματος. Για να στηρίξει μάλιστα, αυτή τη θέση της χρησιμοποίησε και λόγια του Μαρξ!

Η ανακοίνωση της παράταξης:

«Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος». Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ.

Το φαινόμενο αυτό είναι λογική συνέπεια της ρομαντικής επίδρασης που ασκεί το παρελθόν στο σύγχρονο άνθρωπο. Οι συνέπειες του όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές όταν ανάγεται σε πολιτικό επίπεδο.

Δυστυχώς, στις μέρες μας και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά το φοιτητικό συνδικαλισμό, το φαινόμενο αυτό κάνει έντονα την εμφάνιση του. Το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητικών παρατάξεων, διαποτισμένο από το ιστορικό παρελθόν των φοιτητικών αγώνων στη Δικτατορική εποχή, αγωνίζεται και υπερασπίζεται κεκτημένα τα οποία δεν απειλούνται».

Το άρθρο Πόση βλακεία χωράει σε μια εξεταστική;! 106 φοιτητές αντέγραψαν την ίδια εργασία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα