Πόσα προσφυγόπουλα πήγαν τελικά σχολείο;

11:11 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Πρώτη μέρα σχολείο πήγαν την Δευτέρα τα προσφυγόπουλα, με την πλειονότητα των σχολείων να τα υποδέχονται με ανοιχτές αγκαλιές, ωστόσο, δεν έλειψαν και εικόνες ντροπής με γονείς να βάζουν λουκέτο σε σχολείο προκειμένου να μην περάσουν τα παιδιά των προσφύγων.

Το Υπουργείο Παιδείας είχε ενημερώσει ότι η αρχή θα γίνει με 1.500 προσφυγόπουλα να μεταβαίνουν σε 20 σχολεία

της χώρας, όμως, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ο οποίος ανέλαβε την μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, ενημέρωσε ότι μετέβησαν μόλις 580 παιδιά.

Τα στοιχεία του ΔΟΜ επιβεβαιώνονται και απ’ τις αναφορές πολλών διευθύνσεων σχολείων ότι δεν πήγαν στο σχολείο όλα τα προσφυγόπουλα που ήταν υπολογισμένο ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας, σχολιάζοντας τη μειωμένη προσέλευση στα σχολεία, τόνισαν ότι ευθύνεται η καθυστέρηση στις αιτήσεις των γονέων των προσφύγων προκειμένου τα παιδιά να ενταχθούν στις τάξεις.

Η καλύτερη υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα, τα οποία για πρώτη μέρα τα μαθήματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οδήγησε τα συνολικά 23 προσφυγόπουλα στις τάξεις τους, έχοντας μαζί του διάφορα αρτοσκευάσματα. «Στεναχωριέμαι με τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε άλλα σχολεία, οι οποίες βασίζονται σε αντιλήψεις που δεν έχουν βάση, αφού όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα».

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ανάλογα και ήδη έχουν έρθει και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Απ’ τα βομβαρδισμένα σπίτια στα σχολικά θρανία- Τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο

Photo: AFP/ Getty

The post Πόσα προσφυγόπουλα πήγαν τελικά σχολείο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα