Πώς το Facebook επηρέασε τον τρόπο που φωτογραφίζεσαι

19:32 26/7/2014 - Πηγή: iPop

Είναι κάτι σαν το ερώτημα «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;». Δηλαδή το Facebook διαμόρφωσε το γούστο και τις επιλογές μας ή απλώς έβγαλε από μέσα μας το χειρότερο εαυτό μας; Το Facebook είναι άψυχο, αλλά έχει όση εξουσία του δίνουν οι χρήστες του, δηλαδή να επηρεάσει τη διάθεσή σου, να χαλάσει τη σχέση σου και να αποκαλύψει τα μυστικά σου. Σαν να λέμε απεριόριστη.

Στις φωτογραφίες, όμως, χτύπησε την ευαίσθητη χορδή των

ανθρώπων. 2 κουταλιές ματαιοδοξία, 2 φλιτζάνια ωραιοπάθεια, κλειδαρότρυπα για τη βάση και μια πρέζα κράξιμο. Οι φωτογραφίες του Facebook πρέπει να γίνουν ειδικό μάθημα στις σχολές φωτογραφίας! Θα σου πω τις βασικές αρχές του πρώτου μαθήματος:

Όσο περισσότερες τόσο καλύτερα

Δέχεσαι το friend request και ανακαλύπτεις στο προφίλ της σε 40 albums με 188 φωτογραφίες το καθένα κατά μέσο όρο. Η αποφοίτησή της (είναι 38 χρονών), τα γενέθλια της κολλητής, το bachelor της κολλητής, ο γάμος της κολλητής (είναι γεροντοκόρη), διακοπές στην Ύδρα, την Ιταλία, τη Ζιμπάμπουε, επαγγελματικό γεύμα, βαφτίσια του παιδιού της κολλητής… Πού τερματίζει η χωρητικότητα του Facebook πια; Πουθενά, με ενημερώνουν από το control. Αυτό συμβαίνει όταν δεν βάζεις όρια στον άνθρωπο.

Κακής ποιότητας

Η αισθητική των φωτό της παραπάνω νέας «φίλης»: τασάκι, ουρανός, χέρι, μαλλιά, γελαστοί (;) κουνημένοι άγνωστοι άνθρωποι, αποτσίγαρα, τραπέζι, τσίχλα κολλημένη στο τραπέζι. Επειδή έχουν φίλτρα δεν σημαίνει ότι είναι ωραίες φωτογραφίες. Επειδή τις έβγαλες (μεθυσμένη) δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις ανεβάσεις για να θαυμάσουν το ταλέντο σου και οι υπόλοιποι.

Duckface / selfies

Από πού νομίζεις ότι ξεκίνησε το περίφημο duckface που έχει καταντήσει ανέκδοτο; Από πού ξεκίνησαν οι selfies (άντε βοήθησε και το Instagram); Μέχρι και η Πόπη έβγαλε selfies (να περιμένουμε και selfie με duckface για το συνδυασμό;)…

Κραιπάλες

Παλιά κάναμε τα αίσχη και τα κρατούσαμε επτασφράγιστο μυστικό. Αν, μάλιστα, πηγαίναμε για εμφάνιση ένα φιλμ, αισθανόμασταν λίγο αμήχανα και άβολα τη στιγμή που επρόκειτο να παραλάβουμε τις φωτογραφίες, αν ξέραμε ότι υπάρχει υποψία γυμνού, ξέφρενο πάρτι, ποτά και περίεργες γκριμάτσες. Τώρα έφυγαν οι ενδοιασμοί -αποφεύγουμε την αμηχανία, ανεβάζοντάς τες μόνοι μας στα social media και κάνοντας tag φίλους και γνωστούς στις πιο εξευτελιστικές πόζες. Βέβαια, στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε και το φόβο του αφεντικού (γιατί για το Facebook η δουλειά είναι αγγαρεία και το αφεντικό μπαμπούλας), γι” αυτό και επιστρατεύουμε τέτοιες εφαρμογές για να βγαίνουμε με καθαρό κούτελο στην κοινωνία.

The post Πώς το Facebook επηρέασε τον τρόπο που φωτογραφίζεσαι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα