Πώς θα κάνεις το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα και να μη στενοχωριέται;

20:31 15/10/2014 - Πηγή: iPop

Και μόνο στο άκουσμά της η λέξη διάβασμα πολλές φορές φέρνει τρόμο στα αυτάκια ενός μικρού παιδιού. Υπάρχει, όμως, τρόπος αν συμπεριφερθείς σωστά να κάνεις το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα και να βλέπει το σχολείο σαν ευχαρίστηση και όχι σαν εξαναγκαστική ενασχόληση. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και φυσικά σωστής συμπεριφοράς.

Εξήγησέ του πόσο σημαντικό είναι το να μορφωθεί: Ένα μικρό παιδί δεν καταλαβαίνει τη χρησιμότητα του σχολείου. Έτσι, πρέπει να αναλάβεις εσύ το ρόλο αυτού που θα του μάθει πόσο σημαντικό είναι το να πάει σχολείο.Υποστήριξέ το στα δύσκολα: Αν δεις ότι το παιδί σου δε τα
καταφέρνει καλά πρέπει να το υποστηρίξεις. Να το εμψυχώσεις και να το γεμίσεις με δύναμη και θετική ενέργεια να συνεχίσει.Μπέρδεψέ το με το παιχνίδι: Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι και έτσι η ζωή τους περιστρέφεται πάντα γύρω από αυτό. Οπότε για να κάνεις το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα συνδύασε το με αυτό. Μπορείς να το επιβραβεύεις κάθε φορά που διαβάζει με ένα παιχνίδι για να του ανεβάσεις τη διάθεση και να το κάνει να αποζητά συνεχώς το να διαβάζει, αφού μετά ξέρεις ότι θα το περιμένει το αγαπημένο του παιχνίδι.Κάλεσε στο σπίτι σου τους φίλους του: “Ετσι, θα μπορέσουν να διαβάσουν μαζί και απολαύσουν την παρέα τους ακόμα και την ώρα της μελέτης.

The post Πώς θα κάνεις το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα και να μη στενοχωριέται; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα