Πώς νιώθεις που ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος στην ίδια χώρα με εσένα;

20:54 14/7/2022 - Πηγή: iPop

Πόσο όμορφα ένιωθες χθες που σηκώθηκες το πρωί, ήπιες τον καφέ σου και περπάτησες έξω ελεύθερη για να πας στην δουλειά σου; Υπέροχα, φαντάζομαι…Την ίδια απάντηση θα μου έδινες και σήμερα, άραγε, εάν σου έλεγα ότι από αυτή την στιγμή στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη, στον ίδιο δρόμο, ακριβώς, με εσένα κυκλοφορεί ελεύθερος κι ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων;

Μόνο οργή και θυμό νιώθω από την στιγμή που άκουσα στην αίθουσα του δικαστηρίου πως ο Δημήτρης Λιγνάδης, ένας βιαστής ανήλικων παιδιών, καταδικάστηκε και την ίδια μέρα αφέθηκε ελεύθερος.

«Ντροπή σας, ξεφτίλες!»

«Κι

έξω από την φυλακή βιαστής θα παραμείνεις»

«Ντροπή σας, έχετε παιδιά, αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών»

«Ντροπή, Αίσχος, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα φυλάει»

«Σαράντα χρόνια βίαζε παιδιά»

Οι φωνές του ακροατηρίου στο άκουσμα της απόφασης θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου και θα με κάνουν να αναρωτιέμαι: Πώς γίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος κρίνεται ένοχος για δύο βιασμούς, του επιβάλλουν ποινή 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά, να βρίσκεται ελεύθερος και το μόνο που να τον διαχωρίζει από εμένα σήμερα είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, η εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα και 30.000 ευρώ εγγύηση που ήδη πλήρωσε; Είναι πραγματικά ντροπή!

Δυστυχώς, όλοι το υποψιαζόμασταν βαθιά μέσα μας, αλλά κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Προσωπικά, δεν ήθελα με τίποτα να πιστέψω πως και η δικαιοσύνη είναι μέρος της συγκάλυψης και των πολιτικών παιχνιδιών. Ότι το χρήμα έχει τελικά τόση δύναμη…

Εμείς, τώρα, σε τι ελπίζουμε ακριβώς;

Γιατί ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι στην φυλακή αφού είναι ένοχος για 2 υποθέσεις βιασμού;

Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Η απάντηση στο «Γιατί τώρα;»

Είναι τραγικό το μέγεθος του θράσους που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση και είναι εξοργιστικό και άδικο να βλέπεις την δικαιοσύνη να αποσυντίθεται και να χάνει τόσο εύκολα την αξία της μπροστά στα μάτια σου.

Θέλει τεράστια προσπάθεια να βάλεις στην ίδια πρόταση το «ένοχος για βιασμό» και το «ελεύθερος» και, δυστυχώς, το καταφέραμε κι αυτό. Και αναρωτιέμαι…Πότε θα καταλάβουμε σε αυτή την χώρα ότι οι βιαστές είναι απ’ τις χειρότερες μορφές εγκληματία; Πότε θα καταλάβουμε ότι ένα θύμα βιασμού πεθαίνει κάθε μέρα κι όχι μόνο μία φορά; Πότε θα είμαστε πραγματικά δίπλα τους; Πότε θα σταματήσουμε να τους γυρνάμε την πλάτη και να τους κακοποιούμε ξανά και ξανά;

Από την στιγμή της απόφασης και μετά η ψυχή μου και οι σκέψεις μου βρίσκονται με εκείνα τα παιδιά τα οποία ξέσπασαν σε λυγμούς στο άκουσμά της. Με εκείνα τα παιδιά που πόνεσαν, πονούν και θα πονάνε μέχρι το τέλος. Που δεν ένιωσαν το αίσθημα της δικαίωσης, κακοποιήθηκαν, βιάστηκαν από τον Δημήτρη Λιγνάδη και βιάστηκαν άλλη μία φορά χθες, από την ίδια την δικαιοσύνη.

Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μιλήσω και λίγο για τον Α., για την υπόθεση του οποίου ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2, λόγω αμφιβολιών, όχι γιατί τον ξεχωρίζω ή δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στην υπόθεσή του από τις υποθέσεις των υπόλοιπων παιδιών, αλλά επειδή φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι να ακούς ότι η δικαιοσύνη δεν σε πιστεύει.

Αμφιβάλλετε με τι ακριβώς; Γιατί ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω… Σοκαριστικό, τουλάχιστον, που έχετε το θράσος να λέτε σε ένα παιδί ότι δεν πιστεύετε τον βιασμό του ή ότι του δίνετε λιγότερη αξία από τους υπόλοιπους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Green Post-it (@thegreenpost_it)

Σε βιάζουν, σου σημαδεύουν την ζωή με τον χειρότερο τρόπο και η δικαιοσύνη επιτρέπει να κυκλοφορούν δίπλα σου, ελεύθεροι, οι βιαστές σου. Μετά έρχονται και σε ρωτάνε: «Μα καλά, γιατί τώρα;» «Γιατί δεν μίλησε τόσο καιρό;» «Γιατί δεν πήγε στην αστυνομία όταν βιάστηκε;» «Τώρα το θυμήθηκε;» Η απάντηση, δυστυχώς, στο γιατί τώρα είναι η ελευθερία του Δημήτρη Λιγνάδη. Γιατί η δικαιοσύνη ελευθερώνει βιαστές.

Δηλαδή, ας μου εξηγήσει κάποιος, ως κατηγορούμενος o «γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης» ήταν επικίνδυνος και ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά ως ένοχος είναι ελεύθερος;

Η δικαιοσύνη έκανε ξεκάθαρη την θέση της και, δυστυχώς, αυτή δεν είναι πλάι στα θύματα. Ας είμαστε, όμως, όλοι εμείς, να τους δώσουμε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους. Ας είμαστε δίπλα τους μέχρι να βρουν την δικαίωσή τους, μέχρι να μπει ο κάθε βιαστής στην φυλακή, εκεί που ανήκει! Τόσο καιρό αυτά τα παιδιά έγιναν η δύναμή μας, τώρα ήρθε η στιγμή να γίνουμε εμείς το κουράγιο τους.

Μας αφορά ΟΛΟΥΣ , ΟΛΕΣ και ΟΛΑ και δεν μπορούμε να καθόμαστε πια με σταυρωμένα χέρια! Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου η υπόθεση του βιαστή Λιγνάδη να μην ξεχαστεί σε λίγο καιρό, όπως ξεχάστηκαν εκατοντάδες άλλες…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς νιώθεις που ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος στην ίδια χώρα με εσένα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos