Πώς να σιδερώσεις σωστά ένα πουκάμισο

10:31 22/8/2014 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα –για τους άντρες- στον κόσμο από το να σιδερώσουν σωστά ένα πουκάμισο. Ξέρουμε δεν έχεις καμία επαφή με το σιδέρωμα και αν πρόκειται για πουκάμισο, τότε έχεις «χάσει την μπάλα» και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Πόσες φορές δεν έχεις σηκωθεί πρωί και το μόνο πουκάμισο που σου έχει μείνει είναι ασιδέρωτο και τσαλακωμένο; Η συνήθης τακτική να βάζεις βιβλία και βαριά αντικείμενα επάνω στο πουκάμισο από το προηγούμενο βράδυ, απλά δεν έχει κανένα νόημα.

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πας στη δουλειά και θα τραβήξεις τις εντυπώσεις, αρνητικά αυτή τη φορά. Όλα

τα παραπάνω ισχύουν μόνο στην περίπτωση που είσαι εργένης καθώς αν συζείς με την κοπέλα-γυναίκα σου, τη μητέρα ή ακόμα και την αδερφή σου, θα ακολουθήσεις τη γνωστή και επιτυχημένη συνταγή είναι να τους το δώσεις να tο σιδερώσουν αυτές.

Ήρθε καιρός όμως να μάθεις να σιδερώνεις και μόνος σου ένα πουκάμισο, δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου χρειαστεί, όμως το να έχεις γνώση επί του θέματος, σίγουρα θα είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για τη συνέχεια. Για να σιδερώσεις λοιπόν σωστά ένα πουκάμισο ακολούθησε ένα-ένα τα παρακάτω βήματα:

Προετοιμασία:

Διάβασε την ετικέτα για να μάθεις από τι είναι κατασκευασμένο. Όχι δεν είναι όλα «πουκάμισα». Τα βαμβακερά αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ τα πολυεστερικά όχι. Ρύθμισε τη θερμοκρασία στο σίδερο ανάλογα με το υλικό που είναι κατασκευασμένο. Σιγουρέψου πως το πουκάμισο θα είναι νωπό και όχι βρεγμένο.

Γιακάς:

Σήκωσε το γιακά και ξεκίνα να σιδερώνεις από τη μια πλευρά προς την άλλη. Μετά γύρισε ανάποδα το πουκάμισο και επανέλαβε πάλι από τη μια πλευρά του γιακά στην άλλη.

Μπροστινή όψη:

Ξεκίνα να σιδερώνεις από το κέντρο όπου είναι τα κουμπιά. Θυμήσου να κουνάς το σίδερο με τη μύτη για να μην κόψεις τα κουμπιά και να μην πατάς επάνω σε αυτά. Επικεντρώσου κυρίως στους ώμους και στο κολάρο.

Μανσέτες:

Ξεκούμπωσε τα κουμπιά, ξεκίνα να σιδερώνεις πρώτα από τη μέσα πλευρά και μετά από την έξω. Συνέχισε σιδερώνοντας γύρω από τα κουμπιά.

Πίσω όψη:

Δίπλωσε το πουκάμισο τραβώντας το μανίκι από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Έτσι όταν σιδερώνεις τη διπλωμένη πλευρά τότε θα έχεις σιδερώσει και τις δύο πλευρές.

Μανίκια:

Φρόντισε να τεντώσεις τα μανίκια ώστε η επιφάνειά τους να είναι επίπεδη και λεία. Ξεκίνα από τον ώμο καταλήγοντας στις μακέτες. Αν δεν έχεις σιδερώστρα, τοποθέτησε προσεκτικά μια πετσέτα μέσα στο μανίκι για να αποφύγεις τις τσακίσεις.

The post Πώς να σιδερώσεις σωστά ένα πουκάμισο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα