Πώς να φτιάξεις ένα δέντρο Bonsai

13:32 6/9/2014 - Πηγή: iPop

Η αρχαία τέχνη της καλλιέργειας δέντρων Bonsai υπάρχει για περισσότερο από χίλια χρόνια. Αν και συνήθως συνδέεται με την ιαπωνική κουλτούρα, στην πραγματικότητα αυτή η τεχνική προέρχεται από την Κίνα, καθώς σχετιζόταν με τη θρησκεία του Ζεν Βουδισμού.

Τα δέντρα Bonsai, χρησιμοποιούνται σήμερα για διακοσμητικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς εκτός από τις παραδοσιακές χρήσεις τους(θρησκεία).

Η φροντίδα αυτών των δέντρων δεν είναι απλή κηπουρική καθώς δίνεται στον καλλιεργητή η ευκαιρία να αναλάβει ένα δημιουργικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός εμβλήματος της φυσικής ομορφιάς.

Δες σε απλά βήματα πώς να φτιάξεις ένα δέντρο Bonsai

Διάλεξε το σωστό δέντρο:

Δεν είναι όλα τα δέντρα Bonsaiτα ίδια. Μπορεί να εντυπωσιάζεσαι από τροπικά δέντρα που θα ήθελες να έχεις στο σπίτι σου όμως η κατάλληλη επιλογή είναι ένα δέντρο που να ευδοκιμεί και να μπορεί να μεγαλώσει στον τόπο σου. Φίκος, αζαλέα και καμέλια είναι μερικά από τα καλλωπιστικά δέντρα που μπορείς να διαλέξεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Επέλεξε αν θέλεις φυτό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου:

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν διαφορετικές ανάγκες από τα εξωτερικού χώρου. Σε εσωτερικούς χώρους επικρατεί περισσότερη ξηρασία και μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις το σωστό δέντρο ανάλογα με το που θα το τοποθετήσεις.

Κλάδεψέ το στην παλιά γλάστρα:

Πριν το φυτέψεις στη δική σου –καταπληκτική- γλάστρα που μόλις έχεις αγοράσεις, κλάδεψέ το καλά στην παλιά του. Βγάλε όσο περισσότερη βλάστηση μπορείς από τον κορμό και δώσ’ του το σχήμα που επιθυμείς.

Κλάδεψε τις ρίζες:

Βγάλε το φυτό από την παλιά γλάστρα και σε ένα κουβά με νερό κλάδεψε καλά τις ρίζες του για να το βάλεις στην καινούρια γλάστρα. Απομάκρυνε παράλληλα και το χώμα από τις ρίζες του.

Βάλε χώμα στη νέα γλάστρα σου και φύτεψέ το:

Βάλε πρώτα νέο χώμα στην γλάστρα που θέλεις να τοποθετήσεις το δέντρο σου. Στη συνέχεια φύτεψε το δέντρο σου απλώνοντας προσεκτικά τις ρίζες του.

Πότισε και κλάδεψε:

Πότισε το καλά μέχρι να μουσκέψει το χώμα τελείως και κλάδεψέ και το υπόλοιπο φύλλωμα, δίνοντάς του την όψη που θέλεις εσύ. Μην ξεχνάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα να του ρίχνεις και λίγο λίπασμα. Το δέντρο Bonsai σου είναι έτοιμο.

The post Πώς να φτιάξεις ένα δέντρο Bonsai appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα