Πώς να φτιάξεις αυγά Benedict για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!

15:18 12/9/2020 - Πηγή: iPop

Ένα από τα κυριότερα γεύματα της μέρας και ίσως και το πιο σημαντικό είναι το πρωινό. Τι καλύτερο λοιπόν από μία συνταγή για brunch που θα γεμίσει γεύσεις τον ουρανίσκο σου και θα σου φτιάξει τη μέρα; Τα αυγά Benedict είναι ένα πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια έχοντας ως βασικό συστατικό του την πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα αυγά! Οι τρόποι να τα συνοδεύσεις ποικίλλουν και σου παρέχουν ευχάριστες εκπλήξεις όπως θα δεις παρακάτω.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυγά Benedict4 αυγά1 κ.σ. ξίδι λευκό4 φέτες καπνιστό ΖαμπόνΓια τα English
Muffins20 γρ. βούτυρο αγελαδινό½ κ.γ. ζάχαρη200 γρ. γάλα φρέσκο½ φακελάκι μαγιά ξερή1 αυγό200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςλίγο αλάτι½ κ.σ. baking powderΓια τη σος Hollandaise300 γρ. βούτυρο αγελαδινό1 κρόκο αυγού1 κ.σ. λευκό ξίδι1 κ.γ. χυμό λεμόνι1. κ.γ. σκόνη μουστάρδαςΑλάτιΠιπέριΠως θα φτιάξεις τα αυγά BenedictΑρχικά φτιάχνουμε τα English Muffins

Σε ένα κατσαρολάκι και χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά. Αφήνουμε 2-3 λεπτά στην άκρη. Παίρνουμε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Τότε προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει από πριν και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Ύστερα φτιάχνουμε την σάλτσα Hollandaise

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει. Χτυπάμε τους κρόκους και το ξίδι σε ένα μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μέχρι να πήξουν λίγο. Μόλις το βούτυρο αρχίζει να κοχλάζει, το ρίχνουμε σταδιακά στους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα ή με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και τη σκόνη μουστάρδας και είναι έτοιμη!

Στη συνέχεια…

Ανακατεύουμε το baking powder με 1 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε στη ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια ψωτιά, βάζουμε σε δόσεις τη ζύμη και ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά.

Για τα αυγά ποσέ θα βρεις τη συνταγή πατώντας εδώ!

Μπορείς να συνδυάσεις με σολωμό ή ακόμα και όσπρια όπως τα φασόλια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Αυγά Benedict με σολωμό

Photo:John Baker/ Unsplash

Το άρθρο Πώς να φτιάξεις αυγά Benedict για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα