Πώς να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι νέα

16:31 29/8/2014 - Πηγή: iPop

Από μικρά παιδιά ακούμε τις φράσεις “Είσαι πολύ μικρή ακόμη για να κάνεις αυτό” ή αργότερα “είσαι πολύ μεγάλη γι’ αυτό”. Για χρόνια ακούμε την πρώτη φράση που δηλώνει ότι δεν είμαστε αρκετά έμπειρες για να κάνουμε κάτι και ξαφνικά γινόμαστε τόσο μεγάλες για πολλά πράγματα.

Έτσι, τώρα που μπορεί να έχουμε γίνει γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας, που απ’ όσο ξέρουμε πάντα ήμασταν μιας ορισμένης ηλικίας, αλλά προφανώς τώρα είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. Όπου κι αν κοιτάξουμε, υπάρχει άλλο ένα άρθρο, εκπομπή στην TV, στο ραδιόφωνο, ένα βιβλίο ή ένας ειδικός, που μας βεβαιώνουν ότι

δεν ζούμε κάποια ευτυχισμένη φαντασίωση της νιότης. Κάθε ένας μας θυμίζει κι άλλο ένα πιθανό πρόβλημα που κρύβεται πίσω από τη γωνία και περιμένει ανά πάσα στιγμή να μας πάρει από κάτω, καθώς προχωρούμε με την τέλεια διατροφή, τις βιταμίνες, τα προγράμματα γυμναστικής, τα προϊόντα και τις διαδικασίες φροντίδας του δέρματος που εγγυώνται μια υγιέστερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια «αντιγηραντική» ζωή.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων με γυναίκες μεταξύ 35 και 75, σε κάποιο σημείο το βράδυ η συζήτηση έρχεται γύρω από τα ζητήματα της γήρανσης του πληθυσμού. Ακόμα κι αν αισθανόμαστε ότι το έχουμε υπό έλεγχο, παρατηρούμε ότι αυτές οι βραδιές μας αφήνουν με μια αίσθηση αποθάρρυνσης, ιδίως από τη στιγμή που θα έπρεπε να έχουμε πάντα την αίσθηση ότι αν ο Θεός είναι πραγματικά καλός μαζί μας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε.

Αν δεν βρούμε κάποιο τρόπο να αγκαλιάσουμε πραγματικά τη διαδικασία της γήρανσης και όλες τις αναπόφευκτες αλλαγές που έρχονται με αυτό, δεν θα επρόκειτο για έκπληξη ότι θα είχαμε μια πολύ δυστυχισμένη ζωή για τα επόμενα χρόνια. Και, αν δεν ήταν άθλια, θα ήταν σίγουρα αξιοθρήνητα. Έτσι αναζητώντας κάποιες απαντήσεις για τον τρόπο να γεράσουμε “νεανικά” και με στυλ και χάρη, η απάντηση μπορεί να είναι: “αγάπα και τίμα την ακριβή ηλικία στην οποία είχες την τύχη να φτάσεις και την οποία τώρα βιώνεις”

The post Πώς να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι νέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα