Πως να εξημερώσεις το παιδί σου

14:31 8/4/2014 - Πηγή: iPop

Είσαι γονιός ενός πολύ πεισματάρικου παιδιού; Σου έχει βάλει την πίστη; Δεν μπορείς να περιμένεις να ξεκινήσει η εκπομπή «Μαμά HELP!» με την Αθηναΐς Νέγκα (η οποία ξεκινάει αύριο! Stay tuned!) μπορείς να διαβάσεις εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις το μικρό σου «διαβολάκι» να ηρεμήσει!

Υπάρχουν, λοιπόν, μικρά μυστικά, ώστε το παιδί σου να συνεργαστεί και να μην ξεσηκώσει τον κόσμο όλο!

Προσκάλεσέ το να κάνει κάτι, μην το διατάζεις!

Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να «ζητάνε ευγενικά», αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη! Αν θέλουμε τα παιδιά

μας να συνεργαστούν, τότε εμείς που είμαστε μεγαλύτεροι και πιο ώριμοι πρέπει να δώσουμε το σωστό παράδειγμα! Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ότι και καλά όταν ζητάς κάτι όμορφα και ευγενικά από τα παιδιά, αυτά σε καβαλάνε (!) έρχονται παιδοψυχολόγοι να βροντοφωνάξουν πως αυτό δεν ισχύει και πως το παιδί μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα χτίσετε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και ομαδικής εργασίας!

Κάντα όλα παιχνίδι

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν. Όταν μπορείς να κάνεις κάτι διασκεδαστικό, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεργαστεί μαζί σου. Αυτό απαιτεί όμως δημιουργικότητα και αυθορμητισμό από την πλευρά σου! Όταν το παιδί σου αρνείται να φύγετε από το πάρκο, μπορείς να βρεις έναν διασκεδαστικό τρόπο να το οδηγήσεις στο αυτοκίνητο! (Φτιάξε ένα σενάριο ότι και καλά είστε πυροσβέστες και πρέπει να μπείτε στο πυροσβεστικό όχημα για να σώσετε το σπίτι που καίγεται!) Κάνοντας τα πράγματα πιο διασκεδαστικά δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσεις τη συνεργασία του παιδιού σου, είναι επίσης ένας τρόπος για να απολαύσεις το χρόνο μαζί του!

Σταμάτα να επαναλαμβάνεσαι!

Αυτό και αν είναι ένα συνηθισμένο λάθος, που κάνουμε όλοι μας! Αν θέλεις το παιδί σου να συνεργαστεί μαζί σου, το να επαναλαμβάνεις συνέχεια την ίδια φράση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα! Σ’ άκουσε από τη πρώτη φορά που του ζήτησες να μαζέψει τα παιχνίδια του…απλά σε σύνσεδε με Κάιρο! Ηρέμισε, πάρε βαθιά ανάσα και ζήτα ΜΙΑ και μοναδική φορά αυτό που θέλεις. Η φωνή σου πρέπει να είναι σταθερή και ψύχραιμη. Το βασικότερο όμως είναι να το πιστεύεις και εσύ, αν δεν το πιστεύεις, το «διαβολάκι» θα το καταλάβει και θα σε καβαλήσει!

Δώστου ευθύνες!

Εδώ θα χρειαστεί λίγη παραπάνω υπομονή! Βάλτε, το παιδί σας να αποκτήσει ευθύνες! Εξήγησε του, ότι όσο μεγαλώνει χρειάζεται να κάνει πράγματα μόνο του και πίστεψε μας θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα θα τις αναλάβει!

The post Πως να εξημερώσεις το παιδί σου appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα