Πώς μια μαϊμού προκάλεσε μακελειό στη Λιβύη

11:05 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Μακελειό στη Λιβύη προκλήθηκε από μια μαϊμού, καθώς τουλάχιστον 16 νεκροί και 50 τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στη Σάμπχα εδώ και τέσσερις μέρες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι μάχες ξεκίνησαν, όταν τρία αγόρια άφησαν ελεύθερη μια μαϊμού, η οποία επιτέθηκε σε μια μαθήτρια, βγάζοντας της τη μαντίλα. Το κορίτσι προέρχεται από τη φυλή Αουλάντ Σουλεϊμάν,

και το περιστατικό θεωρήθηκε από τα μέλη της φυλής, ότι την ντροπιάζει και για αντίποινα σκότωσαν αρχικά τρία μέλη της φυλής Καντάφα, από την οποία προέρχονται τα αγόρια και τη μαϊμού, όπως ανέφερε τοπική πηγή, στο πρακτορείο Reuters.

Τα αντίποινα ακολούθησε άγρια βεντέτα μεταξύ των αντίπαλων φυλών, με τις συρράξεις να συνεχίζονται εδώ και τέσσερις ημέρες, καθώς πηγές από την περιοχή αναφέρουν πως η μία φυλή επιτίθεται στην άλλη με όλμους, οβίδες ακόμη και με άρματα μάχης.

Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στην περιοχή, καθώς οι συγκρούσεις είναι συχνό φαινόμενο, κυρίως μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, όπου πλέον έχει παραδοθεί σε φυλές που δρουν σε παραστρατιωτικές ομάδες, και λυμαίνονται την περιοχή με τις δύο που συγκρούονται τώρα να είναι και οι ισχυρότερες.

Photo: Hatem Moussa

The post Πώς μια μαϊμού προκάλεσε μακελειό στη Λιβύη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα