Ετοιμάσου! Μετά το αλκοτέστ, έρχεται το κόκα-τεστ

10:43 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Φαίνεται περίεργο και όμως δεν είναι, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Surrey του Guildford υποστηρίζουν ότι ένα τεστ μπορεί να δείξει πόση χρήση κοκαΐνης έχει κάνει κάποιος. Το τεστ αυτό είναι σε θέση να διαγνώσει πόση κοκαΐνη υπάρχει στο σώμα κάποιου, καθώς και πόση βενζοϋλεκγονίνη υπάρχει, που αποτελεί τον κύριο μεταβολίτη της κοκαΐνης.

Μέχρι στιγμής υπήρχαν φορητές συσκευές για τεστ κοκαΐνης, όμως,

τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα που παρείχαν δεν ήταν απόλυτα αξιόπιστα, ενώ δεν είναι σε θέση να δείξουν πόσο είναι το επίπεδο της ναρκωτικής ουσίας μέσα στον οργανισμό. Το νέο αυτό τεστ είναι ακριβές και επίσης μπορεί να δείξει πόση κοκαΐνη έχει κανείς χρησιμοποιήσει.

Ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Surrey, Μαχάντο Ισμαήλ, σε συνεργασία με ερευνητές από ο τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου δημοσίευσαν την έρευνα αυτή στο περιοδικό «Analytical Methods» της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας της Βρετανίας στις 21 Νοεμβρίου.

Οι ερευνητές μπόρεσαν για πρώτη φορά να αποδείξουν ότι είναι δυνατό να ανιχνευθούν με βεβαιότητα τα επίπεδα κοκαΐνης και των μεταβολιτών τους, χρησιμοποιώντας μία συμπαγή «φασματογράφο μάζας». Το τεστ χρησιμοποιεί χρωματογραφία για να διαχωρίσει την κοκαΐνη από άλλες ενώσεις και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία της κοκαΐνης αλλά και να δώσει ποσοτικά στοιχεία σχετικά με το ποσό της κοκαΐνης, που ένα άτομο έχει καταπιεί.

Το τεστ αποδείχθηκε ότι προσφέρει ένα επίπεδο ευαισθησίας κάτω από το επίπεδο αποκοπής, που συνήθως χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των ναρκωτικών στο σάλιο, που σημαίνει ότι μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα της κοκαΐνης στα ούρα ενός ατόμου ή και στο σάλιο. Η τεχνική δυνητικά παρέχει μια αποτελεσματική λύση για περιπτώσεις, όπου απαιτείται ταχεία δοκιμή. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει οδικούς ελέγχους από την αστυνομία, καθώς επίσης και τον έλεγχο των ναρκωτικών στο χώρο εργασίας και στις φυλακές.

Ενώ υπάρχει ένας αριθμός φορητών δοκιμών για την κοκαΐνη, που είναι εμπορικά διαθέσιμος,αυτές βασίζονται κυρίως σε αντιδραστήρια αντισωμάτων, τα οποία δεν μπορούν να προσφέρουν ποσοτικά δεδομένα, και – από το αντίσωμα κοκαΐνη μπορεί να δεσμευτεί σε κάτι που δεν είναι κοκαΐνη – μπορεί να δώσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Ο επικεφαλής της έρευνας , Μαχάντο Ισμαήλ από το Πανεπιστήμιο του Surrey, εξήγησε:

Η φασματομετρία μάζας χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων για την απόκτηση χημικών πληροφοριών από την επιφάνεια του δείγματος. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατόν να μεταφραστεί αυτή η μέθοδος του χαμηλού κόστους, φορητού δοκιμών

Η νέα τεχνική, η οποία είναι σε θέση να ανιχνεύσει ακόμη και πολύ μικρές ποσότητες κοκαΐνης στο ανθρώπινο σώμα, πρόκειται να δοκιμασθεί και σε άλλα ναρκωτικά. Προς το παρόν η συσκευή για το κόκα-τεστ είναι ακριβή, καθώς κοστίζει πάνω από 30.000 λίρες, όμως, το κόστος της πρόκειται να πέσει δραστικά στο μέλλον.

The post Ετοιμάσου! Μετά το αλκοτέστ, έρχεται το κόκα-τεστ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα