Πώς καταλαβαίνεις ότι είσαι δυστυχισμένη;

16:30 22/8/2014 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει καμία γυναίκα στον πλανήτη που να μην έχει περάσει κάποια περίοδο στη ζωή της που να έχει αισθανθεί λυπημένη, η κάθε μια ξεχωριστά για τους δικούς της λόγους. Πολλές φορές αυτές οι αρνητικές σκέψεις γίνονται εμμονές, που μπορεί να μετατρέψουν μια κακή ημέρα σε κακή εβδομάδα ή μήνα ή ακόμα και χρόνο. Πως, όμως, μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είσαι ευτυχισμένη και κάτι σε απασχολεί συνεχώς; Δες τα παρακάτω συμπτώματα και κοίτα να δεις στον εαυτό σου αν αναγνωρίζεις κάποιο από αυτά ν αισθάνεσαι άσχημα τον τελευταίο καιρό.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Αν δεν κοιμάσαι, δεν ξεκουράζει το σώμα

και το μυαλό σου που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Η έλλειψη ύπνου από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα που θα οδηγήσει την γυναίκα στην κατάθλιψη. Αν δεν κοιμάσαι καλά θα αισθάνεσαι άσχημα και αν δεν αισθάνεσαι καλά δεν θα κοιμάσαι όσο πρέπει. Προσπάθησε να κλείνεις ένα 8ωρο καλού ύπνου κάθε μέρα.

Ανησυχείς συνέχεια για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Δεν υπάρχει κάτι λάθος στο να είσαι ευγενική και να γίνεσαι αρεστή για να αποφεύγεις την κριτική από τους γύρω σου. Όμως αν είσαι επικεντρωμένη στο τι θα σκεφτεί ο κόσμος και η κοινωνία με την κάθε σου επιλογή τότε δεν ζεις για σένα αλλά για τους άλλους. Αυτό σε κάνει δυστυχισμένη. Σκέψου πως, σημασία έχει μόνο τι θα σκεφτείς εσύ για σένα και όχι οι άλλοι.

Απομονώνεις τον εαυτό σου από τον υπόλοιπο κόσμο

Η ζωή πολλές φορές είναι σκληρή, όμως η απομόνωση δεν βοηθά κανέναν. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να είσαι δυστυχισμένη και να κινδυνεύεις από κατάθλιψη. Συνέχισε τις κοινωνικές εξόδους και μην κλείνεσαι στον εαυτό σου.

Αρνείσαι να συγχωρέσεις

Είναι λογικό κάποια λόγια ή κάποιες ενέργειες ανθρώπων που αγαπάς να σε στεναχωρούν και να σε αναστατώνουν. Όμως αν δεις πως κάποιος όντως κάνει μεγάλη προσπάθεια να σου ζητήσει συγγνώμη και εσύ δεν τη δεχτείς δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Οι γυναίκες είναι συμπονετικά όντα από τη φύση τους και έχουν μάθει να συγχωρούν. Μην αρνείσαι να δεχτείς μια πραγματική συγγνώμη.

Αδιαφορείς για το αν πληγώνεις κάποιον με αυτά που λες ή κάνεις

Με το να μειώνεις τον άλλον δεν θα νιώσεις εσύ καλύτερα. Είναι περίοδοι που είσαι στεναχωρημένη και λες ή κάνεις κάποια πράγματα που πληγώνουν τους άλλους γύρω σου. Τα πάντα έχουν επιπτώσεις. Σκέψου και φίλτραρε πριν πεις κάτι που μπορεί να θίξει τον άλλον.

Τα παρατάς όταν βλέπεις τα δύσκολα

Η ζωή δεν είναι μόνο χαρές. Με το να υιοθετήσεις την πρακτική να τα παρατάς κάθε φορά που βλέπεις μια δύσκολη κατάσταση το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι να μην καταφέρεις τίποτα. Ζορίσου και βρες μια λύση για κάτι που σε προβληματίζει και είναι σίγουρο πως θα νιώσεις καλύτερα. Μην τα παρατάς.

Photo: personalexcellence.co

The post Πώς καταλαβαίνεις ότι είσαι δυστυχισμένη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα